fbpx

Oszteopátia – gyengéden gyógyító kezek

Oszteopata keze munka közben egy hölgy hátán.

Az oszteopátia az alternatív gyógyászat eljárásai közé tartozik. Nagy hangsúlyt fektet a relaxációs terápiára és a célzott terápiás intézkedésekre a tünetek megfelelő gyógyításához. Az oszteopátia abból indul ki, hogy ha az emberi szervezetben nem működik megfelelően a csont- és izomrendszer, ez pedig betegségek kialakulásához vezet.

Az oszteopátiát gyakran alkalmazzák a csontok és izmok betegségeinél, illetve panaszainál. A funkciózavarokat és korlátozásokat az oszteopata a mozgás segítségével ismeri fel és szünteti meg. Ugyanis, ha bizonyos testtájakat nem mozgatunk a fájdalom miatt, a betegség egyre inkább előrehaladhat. Az izmok és testrészek egyre mozgásképtelenebbé válnak, és egyszer csak megmerevednek. Az oszteopátia csak akkor működik, ha az egész testet figyeljük. Minden izomnak és csontnak összhangban kell lennie egymással, és az emberi szervezetet egységként kell tekinteni.

Az oszteopaták tanult technikákat használnak arra, hogy az elváltozásokat és a működési zavarokat megszüntessék. Ez az oszteopata célzott fogásaival és kézmozdulataival történik. A kezelés során elhárítják a csontok és ízületek mozgáskorlátozásait, és más szervek vagy testtájak tüneteit is.

Az alternatív gyógyászatnak ez a módja az utóbbi évtizedekben egyre inkább tért hódított, az oszteopátiás kezelés pedig egyre nagyobb sikereket ér el. Egyrészt a pácienseknek kikapcsolódást jelent, el tudnak lazulni, másrészt javulást éreznek minden alkalom után. Az oszteopata képes a feszüléseket célzott mozdulatokkal a lehető leggyorsabban megszüntetni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ha sokáig ülünk az íróasztalnál, biztosan észreveszünk egy feszülést a nyak területén, vagy az egész hátban. Ezt az oszteopata által elmagyarázott gyakorlatokkal megszüntethetjük, és főleg meg is előzhetjük. Valószínűleg nem mindig szeretnénk rögtön gyógyszert bevenni, ahányszor fáj valamink. Ez az alternatív gyógymód pedig pontosan erre specializálódott.

Sok kétségbeesett beteg – aki általában ortopédust már felkeresett a problémájával – fordul az oszteopata gyógyító kezeinek csodálatos hatásához.

 1. lakyné szabó annamária

  A levegővel töltött kerek németgyártású párna 8-10ó
  ülést biztosít hallatlan könnyeden. Már 1 ó – t sem tudtam ülni….pl. Orto

  1. Hámori Mária

   Kedves Annamária! Szeretném megkérdezni a párna pontos nevét, nekem is hasonló problémán van az ülést illetöen. Köszönöm előre is válaszát.

  2. Hajós-Tóth Beáta

   Kedves Annamária! Szeretném én is megkérdezni a párna pontos típusát és h hol szerezhető be. Sajos nyakigerincsérvem van és fontos a jó test tartás és jelenleg mindent kipróbálok ami segíthet a napi ülőmunkámban.

   Köszönöm válaszát. Beáta

 2. Pingback: Egyre többen fordulnak az alternatív kezelések felé | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük