fbpx

Pszichés betegségek és zavarok – amikor a psziché megbolondul

Testképzavar ábrázolása két almával, hamis tükörképpel

Egyre több pszichés betegség kerül a köztudatba, mint például a burnout szindróma, a depresszió, a bulimia vagy a kényszerbetegségek. A pszichés betegségek már rég nemcsak a felnőttekre korlátozódnak, hanem egyre több gyerek és fiatal is hajlamos a pszichés problémákra. Az otthoni és iskolai terhek a társadalomban uralkodó teljesítménykényszerrel és szépségideálokkal együtt a gyerekeknél is oda vezetnek, hogy újra meg kell találniuk önmagukat.

Ahogy az ember ki van téve testi betegségeknek, ugyanúgy pszichésen is megbetegedhet. Pszichés betegség vagy pszichés zavar alatt egy ember viselkedésének, gondolkodásának és érzéseinek olyan eltérését értjük, amely a szakmai és szociális képességeit hátrányosan befolyásolja. A klasszikus betegséggel ellentétben a pszichés panaszok egy komplex megbetegedést jelentenek, amelynek okai egy erőteljes, folyamatos terhelésre vagy biológiai tényezőkre, mint pl. a génekre vagy az agy betegségeire vezethetők vissza. Gyakran ezek a zavarok éveken át alakulnak ki, és csak bizonyos élethelyzetekben jutnak kifejezésre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Tipikus „népbetegségek”

Számtalan pszichés betegség, illetve pszichés zavar számít népbetegségnek. Főleg a depresszió vált manapság problémává, amely minden korcsoportot érint. A fiatalok számára a test és az evés témája különösen problémás. Fiatal nők, de egyre több fiatal férfi is gyakran szenved olyan betegségekben, mint az anorexia vagy a bulimia. Felnőtt férfiaknál elsősorban a szenvedélybetegségek gyakoriak. Itt már rég nem csak a marginális társadalmi csoportok érintettek, akiknek nincs szociális hátterük vagy nem tapasztalnak elismerést. Dolgozó férfiak  is ugyanúgy kábítószer-fogyasztással próbálják megoldani a hétköznapi problémákat.

Szorongásos zavarok és fóbiák

A szorongással kapcsolatos pszichés betegségeknél is növekedés figyelhető meg. A szorongásos zavarok pánikrohamokkal járhatnak, vagy a levertség súlyos érzéséhez vezethetnek. Sokan szenvednek bizonyos neurózisokban és fóbiákban is, ami oda vezet, hogy kerülik a társas helyzeteket, amelyekben félelmet vagy kellemetlenséget érezhetnek.

 1. Szerényi Imre

  Leányom 15 éve vállalkozó,sikerrel -sikertelenséggel.De 15 éve 12-14 órát dolgozik.Sajnos már gyerekkorában szénhidrát(nem édesség!)függő volt,felnőtt életében(36 éves)azt mondták róla munkatársai:” J.heti 7 napból ötször sajtos tésztát e szik.”2 éve észrevettem(nem együtt élünk),hogy ha este eljön hozzánk,bármit mondunk,dührohamot kap és elrohan.Már súlyosabb betegségre gyanakodtam,anmikor egy szakcikkből megtudtam,a szénhidrátfüggők agyába nem vagy kevés szerotonin jut.Véletlenül felfedeztem egy természetes szert,amely fenilanilin,triptofánt,GMP stb tartalmaz.Nem kövér,de az egyoldalú táplálkozás látszik rajta,igy tudtam rábeszélni a szerre.(famblok)/forgalmazó:Natur Tanya.Várjuk az eredményt.

  1. Szögi Zsuzsa

   Szerényi Imré-től szeretném megtudni szintén a
   szer nevét és milyen betegségre alkalmazható még. ( tájékoztató)( pl. depreszió)

   Köszönetel: Zsuzsa

 2. Kovácsné Szabó Mária

  Szerényi Imrétől kérdezem, hogy mi a neve annak a szernek, amit a Natur Tanyától szerzett be szerotonin hiányra, gondolom, pánikra, depresszióra, stresszre, és szenvedélybetegségek esetén is segíthet. Megköszönöm, ha bővebb infót is kaphatnék.

 3. Kerékgyártóné Kneisz Éva

  Én évek óta tisztasági kényszerbetegségben szenvedek. Már lassan beletörődtem, hogy erre, az Anafranil tablettán kívül nincs más gyógymód. Az idő is telik, már 58 éves vagyok, de azért rossz belegondolni, hogy a hátralévő életemet így kell leélnem.

 4. nagyidai miklosne

  A Natur Tanyával szívesen felvenném a kapcsolatot. Válaszát várom. Köszönöm előre is.

 5. Gáspar Ibolya

  Alvásprobléma és depresszio miatt szeretném felvenni a kapcsolatot a Natur tanyával. Köszönöm

  1. Dallos Attila

   A pszichiátria valószínűleg a legpusztítóbb erő,amely az utóbbi hatvan évben hatással volt a társadalomra: Dr.Thomas Szasz a pszichiátria nyugalmazott professzora.
   Pl.a depresszió nem gyógyítható természetes anyagokkal?Mert amit olvasni,hallani,lehet manapság róla az nem ad okot a derűlátásra,a gyógyítása pedig végképpen nem.

 6. Keresem a Natur Tanya elérhetőségét.
  szerényi Imre ur leírása pontosan illik szegény férjemre. 120 kilo már és kenyér függő. Illetve tészta, rizs stb.
  Szeretném tudni annak a natur szernek az elérhetőségét, amit a szénhidrát függőknek ajánlanak.
  A segítséget előre is tisztelettel megköszönöm.

  Kiss Piroska

 7. Fülekiné Zazravecz Márta

  Tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy milyen címen
  érhető el a natur Tanya. Sajnos nagyon szorongásos, stresszes ember vagyok, ha összegyülnek a “dolgok”
  akkor nagyon kicsapódik rajtam.
  Szíves segítségét megköszönöm.

 8. Scitec body builder boltokban van triptofan tabletta. De csak ehgyomorra hatasos,egyebkent teljesen hatastalan. Bodybuilding webshopbol is rendelheto. ANTIDEPRESSZANSSAL NEM SZEDHETO EGYUTT.En ezzel gyogyultam ki a panikbetegsegbol.

 9. Én kb két éve kaptam ajándékba egy Alpha-Stim készüléket külföldről. Azóta is használom, szorongás és depresszió keserítette meg az életemet, a pszichiáterem által felírt gyógyszerek egy idő után csak rontották az állapotomat. Azóta lassan-de biztosan lejöttem az antidepresszánsról is, az utolsó másfél évben csak heti 1-3 alkalommal használom 20 percet, és a tüneteim azóta sem jöttek vissza. Nem tudom, hogy lehet-e már itthon kapni, nem kerestem még, mert az enyém tökéletesen működik.
  Évi

 10. Pingback: Amikor az élet beteggé tesz – civilizációs betegségek | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük