fbpx

Természetes kiegészítő terápiák reumára

Kiropraktika

A kiropraktika a mozgásrendszer funkciózavarainak és fájdalmainak diagnózisával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, valamint azokkal a panaszokkal, melyek innen erednek. Segítségével balesetek, műtétek után újra helyreállítható a gerinc és az ízületek szabad mozgása, ellazíthatók az izmok. A kiropraktőr oldja a blokádokat, az izomfeszüléseket, és korrigálja a zavart ízületi funkciókat. A fájdalmak így gyorsan enyhíthetők.

Limfodrenírozás

A nyirokerek behálózzák az egész emberi szervezetet. Összegyűjtik, szállítják és szűrik a szövetnedvben oldott „hulladékokat”, például fehérjéket, anyagcsere-salakanyagokat és gyulladásos anyagokat. A ritmikus, teljesen gyengéden végzett pumpáló, köröző és nyomó mozdulatok meghatározott sorrendje mozgásba hozza a szövetnedvet. A masszázs ritmusa és gyengédsége az idegrendszerre is kihat. A limfodrenírozás sikere lehet az ellazulás és a helyi, valamint általános fájdalomcsillapítás is.  Alkalmazási területek (többek között): reumatikus megbetegedések, sokízületi gyulladás, köszvény, ízületi porckopás, fibromyalgia.

Biorezonancia

A biorezonancia egy biofizikai szabályozási eljárás, mely rezgésekkel, illetve energiával és információval dolgozik. A felhasznált információk egyrészt a kezelt test elektromágneses rezgésmezőiből származnak, másrészt kiegészítő terápiás szignálokat is alkalmaznak (allergének, drágakövek rezgései). A kezelés során a blokkolt szabályozási mechanizmusok elkezdenek újra működni, mert a szervezet a terápiás szignálokat „saját nyelvként” ismeri fel, és az információt felhasználhatja saját maga számára. Mivel minden betegség diszharmonikus rezgésekkel jár együtt, a biorezonancia szinte mindenütt ígéretesen alkalmazható. Bevetik pl. allergiánál, migrénnél, gyermekbetegségeknél, autoagresszív betegségeknél és reumánál.

Fangopakolás

A fango vulkáni talajból származó, forró, szagtalan ásványi iszap. Különböző fangofajták léteznek, melyeket egyrészt akné, pattanás, ekcéma, viszketés és bőrbetegségek ellen alkalmaznak, másrészt a fangopakolást terápiás eljárásként használják reuma, sokízületi gyulladás, ízületi betegségek, ízületi porckopások, porckorongbetegségek, krónikus fájdalmak, sportsérülések következményes károsodásai, vegetatív kimerültségi állapot, nőgyógyászati megbetegedések és menstruációs panaszok esetén, valamint az egész mozgásrendszer műtéti beavatkozásai után.

Klasszikus masszázs

Nyomással, kopogtatással, simogatással, rázással és húzással a klasszikus masszázs manuális kezelésként az egész mozgásrendszer területén előforduló panaszoknál alkalmazható. A belső szervek is pozitívan befolyásolhatók általa. A különböző masszázsfogások hatással vannak a bőrre és az alatta lévő szövetekre, majd az idegekhez is eljutnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük