Egy orvos a kamera felé tartja a fonendoszkópját.

A férfiak szeretik magukat erősnek mutatni, még akkor is egy ilyen férfi benyomását szeretik kelteni, ha éppen óriási kínokat élnek át. Orvoshoz nem szeretnek járni, gyengének nem szeretnek mutatkozni, így inkább mélyen hallgatnak a problémájukról, és sajnos sokan már túlságosan későn mennek orvoshoz. Pedig mindannyian tudjuk, hogy a korai diagnózis és a kezelés a legjobb megoldás a kedvező kimenetel biztosítására.

A férfiak nagy része azt gondolja, hogy az öregedéssel együtt járó fájdalom teljesen természetes jelenség, pedig egyáltalán nem az. Egy hátfájás vagy egy ízületi fájdalom nemcsak az életminőséget képes lerontani, de a közérzetünket is alaposan megtépázhatja. A betegség diagnosztizálása nemcsak a testi fájdalmaktól, de a lelki kínoktól is megszabadíthatja az erősebbik nemet.

A légzési problémák mögött komoly daganatos megbetegedés, illetve szív- és érrendszeri megbetegedés is állhat. A mellkasi szorító érzést és fájdalmat is sok esetben szokták a férfiak elbagatellizálni, pedig sok esetben a szívinfarktust jelzi előre, amelynek időben elkezdett kezelése akár még életet is menthet.

A férfiak tabuként kezelik a depresszió, a stressz és a szorongás problémáját. Meglátásuk szerint az érzelmi problémák egyáltalán nem férfiakhoz illők és ezek mind-mind a gyengeség jelei, márpedig egy ősférfi nem mutatkozhat a családja és a barátai előtt elesettnek. Amennyiben a depresszió jeleit – fáradtság, nem megfelelő koncentráció, illetve döntésképtelenség, értéktelenség, céltalanság, bűntudat, tehetetlenség érzése, folyamatosan fennálló pesszimista hangulat – véli a férjén felfedezni, amely szimptómák hosszabb időn keresztül fennállnak, mindenképpen kérjen szakorvosi segítséget, hiszen a depresszió csak úgy magától nem fog elmúlni.

A férfiak többsége fittyet hány a súlyfeleslegre, pedig az elhízás jelentősen megnöveli a szívbetegség és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Az elhízott embernek kevesebb az energiája és még az immunrendszere is legyengülhet. Próbálja férjét „rábeszélni” az egészséges táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra. Váltsanak együtt életmódot, így egyikük sem érzi azt, hogy bármiről is le kellene mondania.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ha a férje a megszokottnál több időt tölt a fürdőszobában, mert a kisdolog is hosszú percekbe telik, akkor elképzelhető, hogy prosztataproblémákkal küzd. Ha a párjának székrekedése van, vagy megváltoztak a székelési szokásai, illetve vért fedezett fel a székletében, mindenképpen beszélje rá a kivizsgálásra, mert a háttérben komoly betegség is meghúzódhat.

A férfiak legalább egyszer az életükben megtapasztalhatnak merevedési zavart. Többségük ahelyett, hogy szembenézne a problémával, inkább lemond az intimitásról, hogy elkerülje a partner csalódott arcát és megkímélje magát az újabb kudarctól. Ebben az esetben sem szabad hagyni, hogy beletörődjön a sorsába, hanem – ha másként nem megy – el kell cipelni egy orvosi kivizsgálásra.

A férfiak sajnos keveset foglalkoznak magukkal, emiatt is alacsonyabb az átlagéletkoruk, mint a nőknek. Azt gondolom, hogy mindig a nőknek kell figyelmesnek és okosnak lenni. Ne csak magunkon vegyük észre a változásokat, hanem figyeljünk a férjünkre is, hiszen ő nem biztos, hogy fog szólni, ha valamilyen gondja, problémája van. Ha két ember között harmonikus a kapcsolat, akkor a férj nem fog elzárkózni az orvosi vizsgálatok elől és akár még a rendszeres szűrővizsgálatokra is rá tudjuk őt beszélni.

Ehhez a cikkhez 2 hozzászólás

  1. tarjányi lászló

    igen majd ha az urológus tiszteséggesen ellátja beteget és nem ugy állit fel diagnózist hogy bármilyen másjellegű problémával jelentkheregyúladással elküldi ezik mindent a prosztatára fog és egészsé ges prosztatával elküldi hőterápiára és az illetőnek heregyúladása volt

  2. A koromnál fogva X éve, évente jártam urológus főorvoshoz. Mindig a Proszta únót adta. Véletlenül egy helyettesítő, nem magyar származású orvos helyettesítette. Keményen leszúrt, erre már régen gyógyszert kellett volna kapni. PSA vérvétel, ultrahang és műtéti mintavétel után kimutatta a prosztata rákot. Műtét, sugárzás vagy havi injekció közül, az utóbbit választottam, most már egy éve.
    Hát ennyire függ kihez kerül az ember. A házaséletem a padlón van!!!!

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*