Hátizsák, kalap, balancs, fényképezőgép, térkép egymás mellett – egy kellemes nyári kirándulás eszközei.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig megfeleljünk mások elvárásainak. Nem lehet mindig a szerint élni, amit mások akarnak vagy amit mások elvárnak tőlünk. Fokozottan érvényes ez 40 éves kor után, amikor van már annyi év mögöttünk, van már annyi élettapasztalatunk és önismeretünk, hogy tudnunk kell, mi az, ami jó nekünk, és milyen dolgok betegítenek meg bennünket.

Szép dolog az önzetlenség és az empátia, de néha tudni kell nemet is mondani. Ha mindig mindenkinek segíteni szeretne, akkor önmagával fog kevesebbet foglalkozni, amit az egészsége fog megsínyleni. Mondjon néha nemet és boldogan dőljön hátra, ne érezzen lelkiismeret-furdalást, amiért nem egyedül mentette meg a világot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Lehet, hogy valaki eléri a negyvenéves kort, dédelget egy csomó álmot, van egy képzeletbeli bakancslistája, de soha sincs ideje ezeket megvalósítani. Ne halogassa a dolgokat, vágjon bele azokba a dolgokba, amelyekről már régóta álmodozik. Szakértők szerint nagyon fontos, hogy megvalósítsuk az álmainkat, mert ez nem csupán testileg, de mentálisan és szellemileg is pozitívan hat ránk. Az az ember, aki mindig a munkát helyezi a szórakozás, a kikapcsolódás elé, frusztrált és feszült lesz. A stressz pedig nagyon le tudja rombolni az egészségi állapotot.

Ahhoz, hogy békében éljünk önmagunkkal, meg kell bocsátanunk. Nemcsak másoknak, hanem önmagunknak is. Nincs is annál rosszabb, amikor valaki folyton önmagát ostorozza és marcangolja. Inkább vegye számba a „bűneit”, minden olyan régebbi sérelmet, amelyen nem tudott túllépni, és próbálja meg azokat ha nem is elfelejteni, de a szíve egy hátsó rekeszébe rejteni. Az önvád is megbetegít. Először lelkileg, aztán fizikailag is.

Próbáljon meg kicsit lassítani. Utazzon el olyan helyekre, ahová már régóta vágyott, higgye el, ez nagyon jót fog tenni az egészségének. Ha lelkileg feltöltődik, a teste is hálás lesz érte. Kutatások igazolják, hogy az utazás és a kikapcsolódás még azokat az embereket is pozitívan érintette, akik krónikus betegségben szenvedtek. A pozitív élmények hatására ugyanis jelentősen enyhültek a tüneteik.

Ehhez a cikkhez 2 hozzászólás

  1. Jó a cikk! Annyit fűznék hozzá, hogy az a boldog, aki kis dolgoknak is tud örülni. Kis túlzással a napfénynek és az esőnek is! Most a böngészőm másik fülén a Youtube-on John Dowland lantzenéje szól, tessék kipróbálni!

  2. Szentendrey Géza

    Nagyobbrészt igaz, de vannak azért ojan szituációk amik kényszerítenek ! Az anyagiakon túl pld. ha szüleid, rokon szeretteid bajban vannak és csak te tudsz segíteni !?

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*