fbpx

Vitaminokkal a betegségek ellen

Különböző fajtájú, színű és formájú vitaminkészímények egymás mellett.

Az idősek gyakran küzdenek olyan panaszokkal, mint például egyensúlyzavarok, szédülés, emlékezetzavarok, nem megfelelő koncentrációs képesség, csökkent teljesítmény, kimerültség és állandó nyugtalanság. Ennek egyszerű magyarázata van. Idősebb korban már nem úgy működünk, mint fiatalabb korban, vagyis az anyagcserénk működése lecsökken, a szív és a tüdő sem működik már százszázalékosan, és ebben a korban már tápanyaghiány is kialakulhat. Az agy és az idegsejtek egyik legkiválóbb védelmezője az E-vitamin. A sejthártyákat az A-vitamin védelmezi, míg a C-vitamin és a bioflavonoidok az érfalakat erősítik, illetve a vér áramlását és a vérkeringést javítják. Érdemes minden reggel, még a reggeli elfogyasztása előtt egy-egy evőkanálnyi E-vitaminban gazdag olajat elfogyasztani. Erre kiválóan alkalmas a búzacsíraolaj. Fogyasszon C-vitaminban gazdag táplálékokat vagy egy nap két alkalommal egyen meg egy-egy citromot. Egyen sok salátát, sárgarépát és a főzelékeket se utasítsa vissza.

A memóriazavarok nem csak az idősekre jellemző, fiatalok is éppen úgy szenvedhetnek tőle. Ez pedig tanulási nehézséget is okozhat, illetve az életünket is megnehezíti, ha nem emlékszünk egyes dolgokra. Ennek oka lehet a neuronok és az agysejtek leépülése, de az agysejtek nem megfelelő vércukorellátása is okozhatja. A lecitin nagy segítség lehet, hiszen ebben kolin és inozit is van. Ez a kettős pedig szinte megfiatalítja az agyat. A megfelelő glükózellátásához pedig B-vitamin-komplexumra van szükség. Fogyasszon reggelire müzlit, hogy fedezni tudja B-vitamin-szükségletét. Próbáljon minél kevesebb édességet és cukrot fogyasztani.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ma már egyre fiatalabb korban is megtapasztalhatják egyes nők a változókort. Ennek oka a megváltozott életritmusunkban keresendő. Ilyenkor a ciklus rendszertelenné válik, feszülés jelentkezhet a keblekben, csökkenhet a libidó, de ingerlékenység és akár még depresszió is jelentkezhet. A tüneteknek az alacsony vércukorszint és a hormonváltozások is okai lehetnek. A B6-vitamin szinte minden esetben enyhíti a kellemetlen tüneteket. Az E-vitamin a mellek feszülését képes megszüntetni. Akik premenstruációs szindrómában (PMS) szenvednek, azoknak általában magnézium sincs elegendő a szervezetükben, emiatt tapasztalnak túlzott fájdalmat, idegességet és ingerültséget. Érdemes B-vitamin-komplexet és magnéziumot szedni. És az E-vitaminról sem szabad elfeledkezni, naponta egy alkalommal, étkezés előtt kortyolgasson el egy evőkanálnyi hidegen sajtolt olajat.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.