fbpx

A kínai orvoslás tippjei az egészséges emésztésért

Egy asztalon kis tálakban kínai orvoslás alapjaiként szolgáló gyógynövények, gombák, magvak, mellettük evőpálcikák, fűszermozsár és kínai írásjeleket tartalmazó papír.

A kínai orvoslás szerint az egészséges táplálkozás kulcsfontosságú a kiegyensúlyozott életmód fenntartásához. Tanításuk szerint ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, csakis minőségi és teljes értékű táplálékot szabad magunkhoz venni. Ezek segítséget nyújtanak a fertőzések leküzdésében, a betegségek megelőzésében, és abban is, hogy hosszú életet éljünk és sokáig egészségesek maradjunk.

Cikkünkben 5 remek tippet adunk a hagyományos kínai orvoslás gyakorlatából, hogy fittek és egészségesek maradjunk.

A kínai orvoslás hisz abban, hogy az ételek, a minőségi ételek gyógyítanak, nemcsak a testet, hanem a lelket is. Úgy gondolják, hogy a táplálékok gyógyító hatással rendelkeznek és nagyon értékesek az egészségünk szempontjából.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A probiotikumok jótékony hatásait is hangsúlyozzák. Azt tartják, hogy a probiotikumok megszabadítanak bennünket a rossz baktériumoktól, támogatják az immunrendszert, csökkentik a gyulladást, segítenek az ételek lebontásában, illetve a megfelelő anyagcserét is biztosítani tudják. A prebiotikus élelmiszerek rendszeres fogyasztását is szorgalmazza a kínai orvoslás, ilyen lehet a póréhagyma, a spárga, a pitypang, a vöröshagyma vagy a fokhagyma.

Sokan hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni az ételek hőmérsékletét. A kínai orvoslás úgy véli, hogy a meleg ételek és italok fogyasztása nagyszerű módja annak, hogy javítsuk az emésztést, és ez által a tápanyag-felszívódás is sokkal jobb lesz.

Összesen öt íz létezik: édes, sós, savanyú, keserű és csípős, ezek mind az ételek energetikus tulajdonságait tükrözik. Az étkezés során az a cél, hogy mind az öt ízt megfelelő mennyiségben kombináljuk, miközben a természetes édes íznek kell kiemelkedőnek lennie. Ez nem azt jelenti, hogy édességeket kell túlnyomó többségben enni, hanem azt, hogy elsősorban a hüvelyesek, a zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonák és a komplex szénhidrátokra kell figyelmet fordítani.

A kínai orvoslás olyan  gyógynövényeket is gyakran használ, mint a reishi vagy a ganoderma gomba, hiszen úgy vélik, hogy ezek a gyógynövények segítik az emésztést és több energiát biztosítanak a szervezet számára.

Alaptételnek számít az is a kínai orvoslásban, hogy az emésztés nemcsak fizikai síkon valósul meg, hanem mentális és érzelmi szinten is, hiszen az érzelmeink és a gondolataink is táplálnak. Elképzelhető, ha valakinek nem jó az emésztése, akkor túl sokat agyal és töpreng, túl sok érzelem – akár jó vagy rossz – dúl benne.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük