Két egyforma üvegedényben ugyanolyan színes hal úszik, de az egyik háromszor nagyobb a másiknál.

Problémája van a fogyással? A „diéta” szót hallani sem akarja már? Ismeri a jojó effektust? A magnézium lehet a kulcsa a vágyott alaknak. A magnéziumhiány ugyanis megakadályozza a fogyást. Optimáljuk tehát magnéziumszintünket, és legyünk végre karcsúak.

A magnéziumhiány hizlal

Ha a szervezetben hiányoznak az ásványi anyagok, amelyek a manapság előnyben részesített iparilag feldolgozott élelmiszerekben már nincsenek jelen, akkor gyakran léphetnek fel szabályos evési rohamok. Ezek gyakran csak az ásványi anyagok, pl. a magnézium iránti igényt fejezik ki. Tehát egyre több feldolgozott élelmiszert és üres kalóriát eszünk, melyek növelik súlyunkat, de a tápanyagok iránti szükségletünket nem elégítik ki. Ez azonban csak a kezdet. A magnéziumhiánynak sokkal nagyobb horderejű következményei vannak – nemcsak a testsúlyra, hanem az egész anyagcserére.

A magnézium gátolja a zsírbontást

A magnézium és a B-komplex vitaminjai szorosan együttműködnek, hogy a fehérjék, zsírok és szénhidrátok emésztését, felszívódását és hasznosítását szabályozzák. Speciális enzimeket aktiválnak. Ha hiányzik a magnézium, vagy egyszerűen túl kevés áll rendelkezésre, az a táplálék hiányos feldolgozásához vezet. Ennek eredményeként különböző panaszok léphetnek fel. Ide tartozik elsősorban a vércukor-ingadozás, amely előbb vagy utóbb túlsúlyhoz vezethet. A tartósan megemelkedett vércukorszint ezen kívül szöveti károsodásokat okozhat az idegekben és az erekben is. Nő a szívbetegségek rizikója. A szövetek helyreállításához megint csak magnéziumra lenne szükség…

A magnézium blokkolja a hizlaló géneket

Miután felfedezték a hizlaló géneket, sokan azt hiszik, a túlsúly örökletes, és semmit nem tudnak tenni ellene. A dolgoknak ez a nézete nagyon kényelmes, mert így tovább lehet folytatni a rossz hizlaló szokásainkat, miközben a géneket tesszük felelőssé a túlsúlyért. Állatkísérletek azonban kimutatták, hogy csak azoknál az egereknél aktiválódtak az elhízásért felelős gének, akik nem kaptak elegendő B-vitamint. Ha azonban elég B-vitaminnal látták el őket, akkor karcsúak maradtak, illetve azokká váltak. A B-vitaminok viszont csak akkor képesek aktívan részt venni az anyagcsere-folyamatban, ha a magnézium is jelen van. Magnézium nélkül a B-vitaminok tehetetlenek, és nem képesek befolyásolni a géneket. Azaz elegendő magnézium jelenlétében a hizlaló gének nem aktiválódnak, és könnyűszerrel karcsúak maradhatunk, illetve lehetünk akkor is, ha hizlaló génekkel rendelkezünk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Magnézium az élelmiszerekben

Túlsúly esetén tehát rendkívül fontos a magnéziumellátás optimálása. Magnéziumban gazdag élelmiszerek például az amarant, a quinoa, a tengeri alga, a tökmag, a napraforgómag, a mandula, a szárított gyümölcsök (pl. banán), a zöld leveles zöldségek és a hüvelyesek. Figyeljünk arra, hogy ezeket az élelmiszereket rendszeresen építsük be az étrendünkbe.

Ehhez a cikkhez 22 hozzászólás

 1. Mennyi magnéziumot lehet egy nap bevinni?

 2. Pártos Ágnes

  nem az lenne fontos, hogy mennyit lehet, hanem,
  hogy mennyit kell bevenni a B6-ból naponta?

 3. Üdvözlöm mennyi Magnéziumot kellene be vinni ?a szervezetbe ,hogy blokkolja a hizlaló géneket.
  és mennyi B vitamint ?

 4. Kerepesi Magdolna

  Milyen legyen a Ca és a Mg aránya? Hogyan lehet egyszerre ezeket az ásványokat és vitaminokat optimálisan szedni /Ca D3ésK2, Mg B6 vagy Bvit komplex/?

 5. Nagyné Harsányi Magda

  Szeretnénk a barátommal lefogyni,de nem sikerül.

 6. Nagyné Harsányi Magda

  Mennyi magnéziumot kell beszedni és B6 vitamint?

 7. Fukszné Erdélyi Éva

  A Magne B6 szedése elegendő lenne, hogy fogyjak? Válaszát köszönöm.

 8. Kedves lányok, asszonyok! Tapasztalatból tudom magamon teszteltem milyen fontos a vitaminok ásványi anyagok rendszeres pótlása. Friss jó hír : A magnézium és B6 vit szedése fogyaszt mert gátolja a zsír lerakódást.Ezenfelül erősíti az immunrendszerünket ami Nálam most nagyon gyenge.Aki Rám hallgat nem bánja meg. Üdv : Nagyi

  • Végül is ki tudja, mennyi a magnézium+B6 szükséges napi adagja ???? Fazekas nagyi megírhatná !

 9. Kedves Betti ! A következő adagokat ajánlja a Jó Közérzet Vitamin szaklap B6 vit 100 mg. Magnéziumból 360 mg. a napi igény . Ha kombinált a kapszula / tehát mindkettő egyben van / napi 2 kapszula. Remélem segítettem. / egyébként eü. képzettségem van nem adok tanácsot felelőtlenül.Üdv: Nagyi

 10. Emberek! A cikkben nem B6 vitaminról írnak, hanem B komplexről. Nem mindegy!!!!

 11. csordas józsefné

  A magnézium és a kalcium bevitelre az élelmiszerek melett a pezsgő tabletta nagyon jó,kellemes ize van üditő hatású.nem lehet vele kiváltani a étkeket!-csak ugy együtt hatásos.

 12. Pingback: Kalcium – mindig figyeljünk a helyes arányokra! | Gyógyszer Nélkül

 13. Itt tényleg általában a B vitaminról van szó és nagyon sokféle van B1, B12, B6 stb.! Úgy tudom – és ezt gyógyszerész ismerősöm is megerősítette – hogy a B6 vitamin hizlal.

 14. Pingback: A gyulladásgátló magnézium | Gyógyszer Nélkül

 15. Pingback: Ételek magnéziumhiány ellen | Gyógyszer Nélkül

 16. Aki B 6 vagy B vitamint szed sz hizlal.
  Csak magnézium legyen B6 nélkül.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*