fbpx

A mediterrán térség nagy csodája: olajfalevél-kivonat

Olajfa levele, olaja és a levélből készült kivonat kapszula formájában.

Az olajfalevél-kivonat nagyon sokféle egészségügyi hatással rendelkezik, például csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Az olajfa leginkább a mediterrán térségben népszerű. Ezen a tájékon nemcsak élelmiszerként fogyasztják, hanem az egészségügyi előnyeit is kiélvezik.

Az olajfa levele polifenolokban rendkívül gazdag. Több kutatás is igazolta, hogy a polifenoloknak kitüntetett szerepük van a szívbetegedések és a rákos megbetegedések megelőzésében.

Az olajfalevél egyik értékes polifenolja az oleuropein, amely segít megakadályozni a súlygyarapodást. Ez a vegyület nemcsak a testsúlycsökkentésben játszik kitüntetett szerepet, de csökkenti a zsírszövetet és a metabolikus profilt is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Számos vizsgálat támasztja alá, hogy az olajfalevél-kivonat csökkenteni tudja a magas koleszterinszintet is. A magas LDL-koleszterinszint számtalan betegség okozója lehet, ide tartoznak a szívet érintő betegségek, illetve a vérerek betegségei. Ezzel összefüggésben a keringésre is rossz hatással van, ha valakinek magas az LDL-koleszterinszintje. Éppen ezért nagyon hasznos lehet az olajfalevél-kivonat kúraszerű fogyasztása azon személyeknek, akik magas LDL-koleszterinszinttel küzdenek.

Az olajfalevél-kivonat a magas vérnyomás kezelésében is a segítségünkre lehet. Egy tanulmány arról számolt be, hogy embereket vontak be egy kutatása. A csoport egyik fele csupán placebót kapott, míg a másik fele olajfalevél-kivonatot. A vizsgálat hat héten át tartott. Az olajfalevél-kivonattal kezelt vizsgálati alanyoknál jelentős vérnyomáscsökkenést tapasztaltak, míg a placebós csoportnál nem csökkentek a vérnyomásra vonatkozó értékek.

Az olajfalevél-kivonatnak betegségmegelőző tulajdonsága is ismert. Rendszeres fogyasztásával megelőzhető a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása. A kutatók azt a megállapítást tették, hogy az olajfalevél-kivonat nemcsak a hasnyálmirigy-érzékenységet, hanem az inzulinérzékenységet is csökkenteni tudja, így előzve meg a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását.

Az olajfalevélnek számos más, pozitív hatása is ismeretes. Hatékonyan küzd meg a bakteriális és gombás fertőzésekkel szemben. Bőrápoló szerként fenntartja az egészséges bőrt és hatásos lehet a pikkelysömör kezelésében.

Az olajfalevél-kivonatot lehet használni influenza és nátha esetén, de hatásos lehet krónikus fáradtság, gyomorrontás és a herpesz elleni küzdelemben is.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük