fbpx

A mindennapos viták ártanak az egészségnek – dolgok, amelyek miatt a legtöbb pár veszekszik

Egy fal két oldalán áll egy férfi és egy nő, a fejüket a falnak támasztva, egyik kezük a fal oldalán összeér.

Minden házasságban vannak hullámvölgyek, olyan házasság egész egyszerűen nem létezik, ahol nincsenek viták. Ez teljesen természetes is, hiszen egy-egy egészséges vita sokkal hasznosabb, mintha a problémákat mindig a szőnyeg alá söpörnénk. A cikkben bemutatjuk azokat a dolgokat, amelyek miatt a párok között rendszeresen vagy bizonyos időközönként viták alakulhatnak ki. Ezeket a vitákat azért is jobb elkerülni, mivel ártanak az egészségnek.

Nagyon sok kapcsolat az intimitás hiánya, a kevés együttlét miatt romlik meg, megy tönkre. Sok oka lehet annak, hogy a párok egyre kevesebb alkalommal bújnak össze. A több évnyi vagy netalántán évtizednyi házasság bizony kemény, embert próbáló küzdelem néha, hiszen egy házasságért, kapcsolatért minden egyes nap küzdeni kell és dolgozni kell azon, hogy működjön.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A házasságok jelentős hányada akkor bomlik fel, amikor a feleség a menopauza szakaszába lép. Megváltozik a test működése, hormonális hatások nyomják rá a bélyeget a hangulatra, de sok egyéb tünet is nehezítheti a hölgyek életét. Azt szokták mondani, ha a menopauzát túléli a pár, akkor már életük végéig együtt fognak maradni. Hogy mi a titok? Beszélni kell róla. Nem csak általános dolgokról, hanem az intimitásról és az ezzel kapcsolatos problémákról is. Mert ha egy nő emiatt utasítja el mindig a párját, de nem indokolja meg a libidócsökkenést, akkor a férje sem fogja tudni, hogy mi változott meg. Egy házasság akkor működhet igazán jól, ha nem léteznek tabuk.

Sajnos sok házasság laposodik el, mert a napi néhány mondatos általános kérdéseken és válaszokon kívül másról nem is nagyon beszélgetnek a párok. Márpedig legalább egy félórás beszélgetéssel kellene zárni a napot, hiszen a kommunikáció közelebb hozza egymáshoz a párokat és sokkal meghittebbé teszi a kapcsolatokat, nem beszélve arról, hogy így kölcsönösen meg tudják egymással osztani a gondokat és a boldogabb pillanatokat. Márpedig együtt még a terheket is könnyebb cipelni, mint egymagunkban.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.