fbpx

A szexuális élet hatással van a prosztata egészségére?

Ágyban fehér paplan aló kikandikáló férfi és női meztelen talpak.

A férfiaknak éppen úgy kell vigyázniuk az egészségükre, mint a hölgyeknek. Azt bizonyára mindenki tudja, hogy a jó szexuális élet mennyire pozitívan hat a lélek egészségére, hiszen ha a partnerünkkel rendszeresen áldozunk a szerelem oltárán, sokkal jobb kedvre derülhetünk és a problémák sem tűnnek annyira vészesnek és komolynak. Egyrészt jó érzés szeretni és szeretve lenni, másrészt a kiegyensúlyozott szexuális élet nagyon pozitívan hat a hangulatra és mára az is bebizonyosodott, hogy bizony a testi egészségre is.

Ma már tudományos kutatások igazolják, hogy egy férfinak minél több magömlése van, annál egészségesebbé válik a prosztatája, és voltaképpen mindegy, hogy szex által vagy maszturbáció útján lesz ejakulációja.

A tanulmányok arról számolnak be, hogy azon férfiak körében, akik hetente legalább két alkalommal élnek nemi életet, mintegy húsz százalékkal csökken a prosztatarák kialakulásának kockázata.

A prosztata egy olyan mirigy, amely a férfi reproduktív rendszer része. A rákkeltő anyagok kialakulhatnak és el is szaporodhatnak a prosztatában. Ahogy egyre több ilyen rákkeltő anyag alakul ki és halmozódik fel, úgy először prosztatagyulladás, majd maga a prosztatarák is kialakul. Azonban az ejakuláció „elsöpörheti” ezeket a potenciálisan káros rákkeltő anyagokat és így jelentősen lecsökkenhet a prosztatarák kialakulásának a kockázata.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A rendszeres szexuális élet természetesen nem csak a prosztata egészségét védi, hiszen voltaképpen a szex egyfajta testmozgás is, amely jót tesz a szív egészségének.

A szexnek és az ejakulációnak más előnyei is vannak. Ejakuláció és orgazmus során a szervezetben dopamin szabadul fel, ami fokozza a jó hangulatot.

Szeretkezés közben kalóriát is égethetünk, így még akár fogyhatunk is, persze csak akkor, ha rendszeresen élünk nemi életet a párunkkal, a házastársunkkal.

A kutatási eredmények arra mutatnak rá, hogy azoknak a pároknak, akik hetente egyszer vagy kétszer élnek szexuális életet, több antitest termelődik a szervezetében, ami segít a betegségek megelőzésében.

Szex során endorfinhormonok szabadulnak fel a szervezetben, amelyek fájdalomcsillapító hatással bírnak. A szex még a fejfájás és a migrén enyhítésében is a segítségünkre lehet.

 1. Akkor már végre megtudtam, hogy miért vagyok ilyen egészseges. Szeretnék mégegészségesebb lenni! 110%-os!
  A mindenkori kormány helyében én propagálnàm és segíteném a szexualitás kibontakozàsát!
  Megfigyeltem, hogy a tinédzyereknél is a szexuális élet hiánya pattanásossá teszi a bőrüket, nem tisztul rendesen.
  Szerintem bátorítani kellene a tinédzsereket és a felnőtteket is a gazdagabb szexuális életre a megfelelő megelőzési technikák oktatása és biztosítása mellett kultúrált helyszínek és programok felajánlásával!
  Meggyőződésem, hogy a szex gyógyít, fizikailag karban tart és psichésen is stabilitást, jó lelki állapotot eredményez. Az agresszivitást is mentálisan feloldja, helyettesíti más levezetési technológiàval. Erre gyakorlati példa 2 emberszabású a gorillák és a bonobók viselkedésének összehasonlítása.
  A Kongó folyó északi oldalán élő gorillák agresszióval oldják meg a konfliktusaikat, oldják fel a feszültséget, amíg a Kongó folyó déli oldalán élő kistestű csimpánz bonobók a szexel. (Gyakori és rendszerszintű, már nekünk extrém mennyiségben, de a hatásossága egyértelmű!)
  Különben viccen kívül, a szex feloldja a komoly feszültséget is a párkapcsolatokban!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük