fbpx

A szívbarát és a csontokat erősítő rooibostea

Egy asztalon üvegkancsóban és üveg pohárban rooibostea, mellettük rooibostea szétszórva és teaszűrőben.

A rooibostea táplálkozási előnyei abban rejlenek, hogy nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, polifenolokat. Ez utóbbi olyan növényi vegyületcsoportot jelent, amely védelmezi a szervezetünket a szabad gyökök káros hatásaival szemben. De hatékony az olyan krónikus betegségek esetében is, mint a diabétesz, a rák vagy a szívbetegség. A rooibostea nem annyira gazdag tápanyagokban, azonban sok tannint tartalmaz, többek között neki köszönhetjük a pozitív és csodás gyógyhatásait.

A rooibostea egy koffeinmentes tea, amely nagyon jó hír azok számára, akik valamilyen ok miatt nem fogyaszthatnak koffeint. A tea úgy biztosítja a koffeinmentességet, hogy közben mit sem változik a polifenol-tartalma, ami azért is előnyös, hiszen jótékony hatásainak egy részét éppen a polifenol adja.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A rooibos a vérnyomásra is jótékony hatást gyakorol, mégpedig oly módon, hogy gátolja annak az enzimnek a termelődését, amely az erek összehúzódását és a vérnyomás emelkedését okozza. Ez a tea magas flavonoltartalommal is rendelkezik, amelynek kiemelkedő a gyulladáscsökkentő és az antioxidáns jellege. Ezek pozitív hatást gyakorolnak a vérzsírokra és a koleszterinszintre. Így a rooibostea rendszeres fogyasztásával csökkenhetnek ezek az értékeink, így ez a tea jelentős védelmet biztosíthat a szívünk és az érrendszerünk számára.

Ez a különleges ízű tea gazdag olyan növényi vegyületekben – leginkább polifenolokban –, amelyek védelmet jelenthetnek a 2-es típusú cukorbetegséggel szemben. Egy értékes antioxidánsban, az aszpalathinban is gazdag, amely szabályozza a vércukorszintet és csökkenti az inzulinrezisztenciát.

A csontok egészségét is elősegítheti ez a tea, ugyanis meggátolja azoknak a sejteknek a tevékenységét, amelyek a csontsejtek lebontásában vesznek részt. Éppen ezért a rooibostea nagyon is alkalmas a csontok szilárdságának megőrzésében.

Ez a tea nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns vegyületeket is, amelyeknek jelentős szerepe van a szabad gyökök elpusztításában és semlegesítésében. Ez azért lényeges, mert minél több ilyen szabad gyök van a szervezetünkben, annál nagyobb az esélye a krónikus és így a rákos betegségek kialakulásának.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük