Méz üvegben, mellette fokhagymagerezdek egy szürke asztalon.

Amikor nem vagyunk annyira betegek, hogy gyógyszerre legyen szükségünk, azaz nem szükséges felkeresni a háziorvost, akkor elegendő lehet csak a konyhába kimenni és onnan összeszedni néhány dolgot, ami segíthet a torokfájás leküzdésében. Hiszen ha még el is megyünk a rendelőbe azért, hogy valamilyen orvosságot írjon fel az orvos, lehet, hogy egy-két napon belül betegek leszünk, ha a váróteremben várakozva találkozunk tőlünk sokkal betegebb, köhécselő, tüsszögő emberekkel.

Mit tegyünk? Milyen módszerek, gyógynövények segíthetnek a torokfájdalom gyors leküzdésében? Mutatjuk a lehetséges válaszokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Miért is olyan hasznos a bíbor kasvirág, más néven az echinacea? Előnyös, ha mindig kéznél van a házi patikánkban ez a szép virág, hiszen antivirális és antibakteriális hatásának köszönhetően meggyorsíthatja gyógyulásunkat. Így akár baktérium, akár vírus okozza a torok fájdalmát, hamarabb le tudjuk küzdeni, ha bíborkasvirág-teát kortyolgatunk. Ezt a gyógynövényt kapszula, csepp és tinktúra formában is lehet fogyasztani.

A másik remek megoldás lehet a fokhagyma. A torok fájdalmát jellemzően valamilyen fertőzés okozza, ami vírus vagy baktérium miatt is kialakulhat. A fokhagyma hatása vitathatatlan, nagy segítségünkre lehet, hiszen antibakteriális hatásokkal rendelkezik, így verhetetlen a fertőzések leküzdésében.

Naponta akár több gerezddel is elfogyaszthatunk belőle, amennyiben nem reagál érzékenyen a gyomrunk erre a gyógynövényre. Lereszelve és mézzel elkeverve is nagyon ízletes és hatásos, hiszen a méz is antibakteriális hatásokkal rendelkezik, így felgyorsítja a gyógyulás folyamatát.

Miért fogyasszunk rendszeresen C-vitamint? Leginkább azért, mivel a C-vitamin egy antioxidáns vitamin, így eredményesen veszi fel a harcot a kórokozókkal szemben. Betegség idején nagyobb dózisban érdemes fogyasztani, de naponta ajánlott a bevitele valamilyen formában.

Az immunrendszer gyorsabban regenerálódik, amennyiben rendszeresen fogyasztunk a vitaminok mellett ásványi anyagokat is, többek között cinket. A cink nemcsak az immunrendszert regenerálja, de a megfázás miatt kialakult torokfájást is enyhíti. Eredményesen veszi fel a harcot a kórokozókkal szemben, ezért nagyon hatékony a torokfájás gyors leküzdésében.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*