fbpx

Aloe vera – a természet remekműve

Aloe vera levágott, húsos levele, mellette a belőle készült krém fehér tégelyben, zöld tetővel.

Az ember fiatalon meglehetősen keveset foglalkozik a saját bőrével. Ennek ápolását gyakran elhanyagoljuk. Csak később, sok év elteltével mutatja a bőr a szárazság jelentős nyomait, és a hiányzó nedvesség miatt ráncosnak és esetenként pergamenszerűnek hat. Egy természetes termék segítségével ez megakadályozható, illetve megállítható. Az Aloe vera nedvességet ad, azt a bőrben tartja, és segít frissességet sugározni.

Miért éppen az Aloe vera? Mi benne a különleges?

Először is tudni kell, mi az Aloe vera tulajdonképpen. Az Aloe vera olyan növény, amelyet sokan teljesen öntudatlanul ismernek, hiszen sok kertnek egzotikus hangulatot kölcsönöz. Ez a növény azonban gyógyhatással is rendelkezik, és a bőrt gyönyörűen ápolja. Azon kevés növények közé tartozik, amelyek a vízben legszegényebb területen – a sivatagban – is fejlődnek. A több mint 500 fajból azonban csak kettőt használnak fel kitűnő natúrkozmetikumok előállítására. Az Aloe vera a leveleiben vizet tárol, ami géllé alakul át, ez sok jó tulajdonsággal rendelkezik. Már több mint 5000 évvel ezelőtt is gyógynövényként ismerték, és nemcsak külsőleg alkalmazható, hanem belsőleg is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Mire használható az Aloe vera leveleiben lévő gél?

Az Aloe vera az élet sok területén alkalmazható. A babaápolástól kezdve a fiatalok és felnőttek bőrápolásán keresztül egészen időskorig bevethető a természetes testápoló szer. Napvédő krémként ugyancsak szolgálhat az érzékeny bőr számára. Nagyon jó hűsítő tulajdonsága miatt az Aloe vera megfelelő elsősegélyt és ápolást nyújt leégésnél. Pattanásokra, herpeszre, neurodermitiszre az Aloe vera felvitele szintén jelentős enyhülést hozhat. A növény a gyulladásgátló tulajdonsága miatt a gyors sebgyógyulás elősegítésére is kitűnő. Hajhullás vagy korpa esetén is érdemes Aloe verát alkalmazni. A belsőleges alkalmazás nagyon egyszerűen és kényelmesen megvalósítható, ugyanis az Aloe vera iható is. A leveliből kivont zselét ízesíteni szokták különböző gyümölcsökkel (narancs, barack, eper) vagy mézzel. Arra figyeljünk, hogy az összetevők Aloe vera aránya a kozmetikai termékeknél ne legyen 99% alatt, a táplálékkiegészítőknél pedig érje el legalább a 90%-ot.

 1. Benyovszky Győzőné

  Évek óta ismerem és használom a Forever Living Aloe Vera-n alapuló étrendkiegészítőit és kozmetikumait.
  Hosszú évek tapasztalata alpján merem mondani, hogy a legjobbak a piacon lévő termékek között. Kiválóan rendben tarják a szervezetet és a bőrt is. Csak ajánlani
  tudom, mindenki megtalálja a neki valót.

 2. Kosztor Béláné

  Irreálisan drága! A zöld és a piros krémet használom, Nekünk bevált. Rettenetesen sporolunk vele, mert az ára bizony magas!

 3. Ági Orbán

  Érdemes lenne ültetni, szaporítani és a növény levelét megmosva, felnyitva bátran használni a cikkben leírt alkalmakra.
  Amivel kiegészíteném—az égési sérülést is gyorsan gyógyítja, miközben hűtő hatást is kifejt.

 4. Az Aloe First és Activator kiválóan alkalmas az előzőeken túl orrspraynek, torokápoló spraynek megfázás, allergia, nyálkahártya gyulladások esetén, sőt az activator szembe is cseppenthető!
  Jó lenne tudni, a többi kb 500 fajta növényke is hasonlóan értékes-e, valamelyik nekem is van itthon 🙂

 5. Kiss Jánosné

  Mint a cikk elején lehetett olvasni , csak két- három aloe alkalmas arra, hogy gyógyításra használjuk.
  Ezek közül is a legjobb az FLP által termesztett és felhasznált Aloe Vera Barbadensis Miller,amit már az ókorban is használtak. Nálunk a kövirózsa az ismert
  és sok kertben megtalálható télálló fajta. Az IGAZI aloe, nem télálló és több mint 200 féle vitanin, ásványi elem,mono és poliszacharid,esszenciális aminosavak, enzimek találhatóak meg benne. Nem véletlen az ára sem, mert ami jó azt meg kell fizetni.

  1. Köszönöm!
   Kövirózsám is és valami nem télálló aloem is van, majd kép alapján megpróbálom beazonosítani…
   (és az ügynökhálózatot is JÓL meg kell fizetni!)

 6. Pingback: Aloe vera – nálunk is egyre terjed a sivatagi növény | Gyógyszer Nélkül

 7. Pingback: Fitoterápia – növénygyógyászat | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.