fbpx

Az alvás jót tesz az egészségünknek és a szépségünknek

Fiatal nő alszik az ágyban párnákon, háttérben szobarészlet.

Az alvásnak kiemelkedő szerepe van a jó egészség és az általános jóllét megteremtésében. Ha nem alszunk eleget, akkor sem a testünk, sem a lelkünk, sem pedig az agyunk nem tud kellőképpen regenerálódni és ez bizony nyomot hagy az egészségi állapotunkon.

A kialvatlanság megnöveli a depresszió, a cukorbetegség és a szívbetegség kialakulásának a kockázatait. Talán már mi magunk is megtapasztaltuk, hogyha nem alszunk eleget, akkor másnap nyúzott lesz az arcunk és még a tekintetünk sem olyan élénk, mint amikor sikerül eleget pihenni az éjszaka folyamán. Az alvásnak nagy szerepe van a bőr egészségében is. Mutatjuk is, hogyan hat ránk az alvás, miért is leszünk szebbek, ha eleget sikerül aludnunk.

A nap káros sugarai rombolóan hatnak a bőr egészségére. Az alvás ugyan nem gyógyítja meg, és nem teszi semmissé a nap okozta bőrkárosodásokat, de valamennyire regenerálja a bőrt és valamelyest csökkenti a nap által nappal okozott bőrkárosodási folyamatokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Minél többet alszunk, annál egészségesebb lehet az arcbőrünk. Ha nem alszunk eleget, akkor stresszessé válunk, ez pedig pattanások és mitesszerek kialakulásához vezethet.

Hogyha azt szeretnénk, hogy másnap csillogjon a tekintetünk, akkor is elengedhetetlenül fontos, hogy eleget aludjunk. Nem mellesleg a kialvatlanság miatt alakulhatnak ki a szem alatt a sötét karikák és a duzzanatok, amelyeket a magyar ember táskának is nevez. Ez ellen tehetünk, ha hideg teafiltert helyezünk a duzzanatokra, de a napi 7-8 óra alvással ezek a duzzanatok nem alakulnak ki.

A bőrünk tónusa is sokkal szebb és egészségesebb lesz, ha eleget alszunk. Az alvás során ugyanis fokozódik a vérkeringés és ez azt eredményezi, hogy az arcunk is jóval egészségesebb kinézetű és színezetű lesz.

Az elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű alvás tehát lenyomatot hagy az arcunkon. Az alvás eredménye nem más, minthogy az arcunk sokkal egészségesebb, kevésbé fáradt és nyúzott lesz. Mindenképpen megéri eleget aludni, mert ezzel nemcsak a belső egészséget érhetjük el, hanem a kinézetünk is sokkal jobb és egészségesebb lesz.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük