A ma embere sajnos nagyon immunissá vált az antibiotikumokra. Ennek oka lehet, hogy az utóbbi években, évtizedekben sokféle betegségre alkalmaztak antibiotikumokat, így a szervezetben lévő baktériumok nem reagálnak megfelelően az antibiotikus kezelésekre.

A baktériumok elleni harc

Az immunrendszer számára az sem jó, ha túl steril környezetben élünk. Gondoljunk csak az antibakteriális szappanokra. Ezekkel nemhogy jót teszünk magunkkal, csak még inkább tetézzük a bajt, és elősegítjük a rezisztens baktériumok elszaporodását.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A tisztítószerek

Az utóbbi években egyre több vegyi anyagot, tisztítószert zártam ki az életemből. Saját tapasztalat, hogy a vízzel hígított illóolajos víz is nagyon hatékony. Engem az ecet szaga sem zavar. A ruhák öblítésénél például mindig ecetes-illóolajos vizet használok, mert a ruháknak nemhogy nem fakul a színük, de sokkal élénkebb színvilággal rendelkeznek, a puhaságukról nem is beszélve.

A konyhában is ezt az elegyet használom, de itt teafa- és grépfrút-illóolajat használok, mivel ezek nagyon jól fertőtlenítenek, és be kell vallanom, hogy imádom ennek a két illóolajnak az illatát. Szóval, ha csak tehetjük, ne tegyük ki magunkat a káros vegyszerek hatásainak, hiszen akár még idegrendszeri károsodást is okozhat a belélegzésük.

A baktériumok elszaporodását mi is támogatjuk

Kutatások során az bizonyosodott be, hogy egyes antibakteriális szerekért odáig vannak a baktériumok, és nemhogy elpusztulnának azoktól, hanem még a szaporodásukat is elősegítik. Ezek a baktériumok aztán genetikai mutáción esnek át, így olyannyira megerősödnek, hogy szinte immunissá válnak az antibiotikumokra. Nem beszélve arról, hogy ezek a tisztítószerek nemcsak az emberi egészségre, hanem a környezetre is végtelenül károsak.

A légfrissítők

Néhány évtizede robbantak be a légfrissítők a köztudatba. A használatuk azonban teljesen felesleges. Miért kellene az otthonunk tisztaságillatát holmi műanyag, ragacsos illatokkal elnyomni? Az illóolajok rendszeres használatánál nincs is jobb illat. Ha valaki még nagyobb tisztaságra és frissességre vágyik, akkor a legjobb, amit tehet, hogy úgynevezett légtisztító növényeket szerez be és ezekkel díszíti a lakását.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*