fbpx

Az immunrendszer fellendítése hatékonyan és egyszerűen

Embert formáló bábu nézi, ahogy előtte a levegőben zöld színű vírusok lebegnek.

Az immunrendszer egyik kiemelt feladata az, hogy hatékonyan küzdjön meg a betolakodókkal szemben, melyek lehetnek különféle kórokozók, gombák, vírusok vagy baktériumok.

Ha az immunrendszer gyenge, akkor a sejtjei csak későn és lassan érzékelik ezeket a betolakodókat, így elmaradhat a védekezés, vagy csak olyan gyenge lesz, hogy a kórokozók vígan és könnyedén tehetik a dolgukat, fertőzéseket és betegségeket okozhatnak.

Nekünk is meg kell tennünk a megfelelő lépéseket, hogy az immunrendszerünk egészséges és hatékony maradjon. Helyesen kell táplálkoznunk, friss oxigénnel kell ellátnunk a szervezetünket, aktív életmódot kell folytatnunk, sőt ha szükséges, kiegészítőket is kell szednünk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Olyan tápanyagokat kell fogyasztanunk, melyek megerősítik szervezetünk első védelmi vonalát. Az egyik leghatékonyabb immunrendszert erősítő vitamin a C-vitamin, amely még a gyulladással szemben is hatékony védelmet biztosít. Ez azért is olyan lényeges, mivel számos komoly betegség általában a krónikus gyulladás talaján jön létre.

Szerencsére a zöldségek és a gyümölcsök nagyon sok C-vitamint tartalmaznak, így egészséges táplálkozással egyértelműen növelhetjük szervezetünkben a mennyiségét. A C-vitamin gazdag forrásai közé tartoznak a citrusfélék, az eper, a paprika, a paradicsom, a brokkoli, a kelkáposzta és a mangó is.

A probiotikumok is hatásos módjai annak, hogy növeljük szervezetünk immunitását és megerősítsük az immunsejtjeinket. A probiotikumok által egyensúlyba kerülhet a bélflóra, azaz megfelelő lesz a jó és a rossz baktériumok aránya, így jobb lesz emésztésünk és a tápanyagok felszívódása. Probiotikumokban gazdagok az erjesztett táplálékok, például a savanyú káposzta, a joghurt vagy a kefir.

Az immunrendszer egészségét támogatja a D-vitamin is. Ennek a vitaminnak kiemelkedő szerepe van az antitestek termelésében, így nagyon hatékony lehet a különféle betegségek megelőzésében, például a légzőszervi vagy az autoimmun betegségek esetében.

Az E-vitamin is nagyos hasznos az immunrendszer fellendítésében, amely a C-vitaminhoz hasonlatosan antioxidáns hatással rendelkezik. Erre a vitaminra is szükségünk van, hogy az immunrendszerünk egészségesen működjön, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani a dióféléket, a magvakat és a növényi olajokat.

  1. Kengyel Tiborné

    Tapasztaltam a fent leírtak jó hatását. Sok hasonló ismertetést szeretnék olvasni.
    Köszönettel

    1. Kedves Kengyel Tiborné! Örülünk, hogy tetszik a cikkünk és hogy megtapasztalta a gyakorlatban is a pozitív hatásokat. Naponta két új cikket adunk közre, ha nem szeretne lemaradni rólunk, érdemes feliratkoznia a hírlevelünkre.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.