fbpx

Bach-féle terápiában használatos néhány készítmény

Különféle méretű barna üvegcsék, közöttük szárított virágok.

A Bach-féle virágterápiáról már bizonyára sok mindenki hallott. A gyógymódot Edward Bach angol orvos dolgozta ki. A Bach-terápiában 38-féle vadvirágból és vadon élő növényből előállított készítményt lehet felhasználni különféle problémák és betegségek orvoslására. Kik használhatják? Akik valamilyen lelki és érzelmi tünettel rendelkeznek, amely kezelést kíván. Szervi betegségeknél is alkalmazhatók, de csak képzett terapeuta foglalkozhat a beteggel és a szükséges orvosi kezelést sem szabad azonban elhanyagolni.

A terápiában alkalmazott készítmények közül érdemes megemlíteni a bükköt, amelyet azokon az embereken vetnek be, akik meglehetősen türelmetlenek és másokat állandóan és túlságosan kritizálnak.

A cseresznyeszilva segít leküzdeni a félelmet és a feszültséget, de azoknak is segítséget nyújthat, akik úgy érzik, hogy önmaguk képtelenek a gondolataikat irányítani és kordában tartani. Az ernyős madártej enyhülést hozhat azoknak, akik érzelmi megrázkódtatást élnek át egy rossz hír vagy éppen egy baleset miatt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az ezerjófű megerősíti azokat a személyeket, akiknek nincs vagy csak nagyon gyenge akaratuk van, és emiatt könnyen ki lehet őket használni. A fehérvirágú vadgesztenye a lelki bajokat orvosolja.

A gyertyán a szellemileg kimerült egyének segítője. A magyal enyhíti az olyan érzelmeket, mint gyűlölet, féltékenység vagy éppen irigység.

A molyhos napvirággal eredményesen kezelhető a pánik. A nebáncsvirág a türelmetlen emberek esszenciája. Az olajfa a test energiaszintjét segít helyreállítani.

A rozsnokkal a bizonytalanságérzés, míg a rezgőnyárral a félelmünk tűnhet el örökre. A szelídgesztenye a kétségbeesett emberek megmentője lehet, a seprő zanót pedig a pesszimista emberek virágkivonata. A szőlő mindazoknak javasolható, akik szeretik a hatalmat, ezzel együtt azonban zsarnoki természettel áldotta meg őket a sors és szeretnek másokon önkényeskedni.

A tölgy segít visszaállítani a régi rendet. Vagyis olyan embereknek javasolható, akik egy korábbi életszakaszban erősek és rendíthetetlenek voltak, ma azonban csak árnyékuk régi önmaguknak. Vannak olyan emberek, akik soha nem tanulnak a hibáikból és újra elkövetik azokat. A vadgesztenyerügy azonban képes megmenti őket a további ballépésektől. A vadrózsa a fásult emberek megmentője. A vörösfenyő önbizalmat növel és támogatást nyújt azoknak az embereknek, akik tartanak a kudarctól.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük