Tableten mutatja egy orvos a vese rajzát.

A vese egy páros szerv, nagyon fontos, hogy jól működjön. Ha a vese nem egészséges, akkor ugyanis nagy az esély a szívroham vagy a stroke kialakulására.

Milyen dolgok veszélyeztethetik a vese egészségét? Például a feldolgozott élelmiszerek, hiszen tele vannak nátriummal, ami nemcsak a szív egészségének tesz rosszat, de akár még veseproblémákhoz is vezethet. Ha túl sok só van a szervezetben, akkor gyakran kell vécére is mennünk, így viszont túl sok kalcium fog ürülni a szervezetből. Ez viszont a vesekő kialakulásának a kockázatát fogja megnövelni.

A magas vérnyomás az egész szervezet működésére negatívan hat, kiváltképp a vese nem tolerálja jól, ha a vérnyomásértékek magasak. A magas vérnyomás nemcsak a vesét károsíthatja, hanem a szervek és az erek működésére sincs jó hatással.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Amennyiben azt gondolta, hogy a dohányzás csak a tüdőt károsítja, akkor tévedett. A dohányzás ugyanis a veserák kialakulásának a kockázatát is megnöveli mintegy negyven százalékkal. Nem beszélve arról, hogy a füstölés a vérerekre sincs jó hatással és megemeli a vérnyomást.

Az már régen rossz, ha csak keveset iszik. Legalább minden fél órában, órában meg kellene inni ahhoz egy pohár vizet, hogy a vese megfelelően működjön. A dehidratáció azért is nagyon káros, mert ez jelentősen megemeli a vérnyomást, ami a vese működésére van rendkívül kedvezőtlen hatással.

Ha sokat fáj a feje vagy valamely más testrésze, és erre mindig bevesz valamilyen fájdalomcsillapítót, akkor ezzel is károsíthatja a veséjét. A gyulladáscsökkentő gyógyszerek például csökkentik a vesékben a vér áramlását, ezáltal hegesedések alakulnak ki ezen a páros szerven, ami a vese működését gátolja.

Egyes gyógynövények és étrend-kiegészítők arisztochic savat tartalmaznak, amelyek szintén negatívan hatnak a vese véráramlására, és ez is okozhat hegesedést, ami a vese megfelelő működését gátolja.

A túlsúly nemcsak a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását növeli meg, de a vesebetegség kialakulásért is felelőssé tehető. A cukorbetegség nemcsak hegesedést, de gyulladást is okozhat a vesékben.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*