fbpx

Elemi tápanyagok férfiak számára – cink, likopin, gyógynövények

Szakállas férfi kék felsőben az utcán műanyag dobozból villával salátát eszik mosolyogva.

A férfiak átlagéletkora sokkal kevesebb, mint a nőké – állítják a tudományos kutatások. Az mindenesetre tény, hogy a férfiak kevésbé törődnek az egészségükkel, és ha még fáj is valamilyen testrészük, csak nehezen mennek orvoshoz, mert úgy vannak vele, hogy majd elmúlik, hiszen máskor is volt már ilyen. A férfiakra jellemző – tisztelet a kivételeknek –, hogy kevésbé figyelnek oda a testsúlyukra, az egészséges táplálkozásra, a testmozgásra és az étrend-kiegészítőket se nagyon fogyasztják, pedig léteznek olyan tápanyagok, olyan gyógynövények, amelyek kifejezetten a férfiak egészségét szolgálják. Most ezek közül mutatunk be néhányat.

A férfiaknak az étkezésükre is nagyon oda kellene figyelni és minden táplálkozás alkalmával elegendő rostot, zsírt és fehérjét kellene bevinni a szervezetükbe. Mindemellett el kellene hagyni, vagy legalább csökkenteni kellene azokat a táplálékokat, amelyek gyulladást keltenek a szervezetben, mint például a cukor, a tejtermékek vagy éppen a glutén.

Miért van szükség fehérjére? Ez egy olyan tápanyag, amely energiát szolgáltat, lehetővé teszi a csontok egészségének fenntartását, stabilizálja a vércukorszintet, egészséges agyműködést biztosít és még a megfelelő anyagcserét és hormonműködést is megtámogatja.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Egy bizonyos kor fölött – 40 éves kor fölött – minden férfinak szednie kellene valamilyen multivitamin-kiegészítőt. Mindig az életkornak és az aktuális problémának megfelelő készítményt kellene szedni, hiszen van miből válogatni, nagyon sokféle multivitamin megtalálható ma már a piacon. Ezek a multivitaminok erősítik az immunrendszert, karbantartják a hormonrendszert, biztosítják a csontok, a szív- és érrendszer működését, nem is beszélve az agy egészségének fenntartásáról.

A multivitaminok a szervezet számára oly fontos ásványi anyagokat is tartalmazzák. Az egyik létfontosságú tápanyag nem más, mint a cink. A cinknek nagyon sok szerepe és feladata van, többek között biztosítja az immunrendszeri működést és a reproduktív egészséget is segít fenntartani.

A férfiak a gyógynövényekre és az antioxidánsokra is támaszkodhatnak, hiszen ezekkel is bőségesen találkozhatunk az üzletekben. A férfiak egyik legjobb barátja lehet a fűrészpálma, amely a prosztata egészségét hivatott fenntartani. Továbbá nagyon hasznos lehet a maca nevű gyógynövény, amely csökkenti a stresszt, fokozza az energiát, szabályozza a hangulatot és még a szexuális egészséget is elősegíti.

Antioxidánsok közül nagyon hasznos lehet a likopin, amely a paradicsomban is nagy mennyiségben van jelen. A likopinnak nagy szerepe van a szabad gyökök semlegesítésében, ily módon védő hatást fejt ki például a szív- és érrendszerre.

1 hozzászólás

  1. Szuhay Péter

    Pontosítsunk:sanos nem az átlagéletkora, hanem az átlag élettartama kisebb a férfiaknak. Benne van a rossz szokás, hogy ne mászkáljunk orvoshoz minden aprósággal, ne legyen évente egy vérképünk, stb… Özvegyek mesélik, hogy az én férjem sose volt beteg, orvost nem látott, aztán csak felbukott szegény. Az ok valószínűleg a magyas vérnyomás és a stroke… Talán a jogosítvány megújítása az egyetlen kapaszkodó, mikor a túlterhelt háziorvos kicsit megnézheti a veszélyben levő férjet.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük