fbpx

Hatékony immunrendszer-erősítők

Idősebb férfi és nő nyakukban gyerekekkel jól érzik magukat a szabadban.

Az immunrendszer egyik kiemelt feladata az, hogy segítsen bennünket megvédeni a különféle kórokozókkal, azaz a baktériumokkal, a vírusokkal és a gombákkal szemben. Az immunrendszerünk megerősítése érdekében mi magunk is nagyon sokat tehetünk. Mutatjuk is, hogy milyen módszerekkel erősíthetjük az immunrendszerünket!

Ha sokat idegeskedünk és stresszelünk, az jelentősen elnyomja az immunrendszerünk működését. Mit tehetünk? Pihenjünk nagyon sokat. A rendszeres testmozgás, a mélylégzés-technika és a meditáció is nagyon sokat segíthet a stressz csökkentésében, annak levezetésében.

Sokféle tanulmány született azzal kapcsolatban, hogy a magány és a társadalmi elszigetelődés mennyire károsan hat az egészségre, az immunrendszer egészségére is. Éppen ezért nagyon lényeges, hogy a barátainkkal és a családtagjainkkal rendszeresen tartsuk a kapcsolatot és rendszeresen szervezzünk velük közös programokat.

Próbáljunk optimisták és pozitívak maradni, hiszen a pozitív hozzáállás is sokat javíthat az immunrendszerünk állapotán.

A nevetéssel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nagyon hatékony az immunrendszer erősítésében. A jókedv lehetővé teszi azt is, hogy a betegségek elkerüljenek bennünket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A zöldségek és a gyümölcsök tele vannak antioxidáns vegyületekkel. Az antioxidánsok elsődleges feladata nem más, mint hogy harcoljanak a szervezetben elszaporodó szabad gyökökkel szemben. Ezzel a munkájukkal lehetővé teszik, hogy a betegségek elkerüljenek bennünket. Minél élénkebb színű zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztunk rendszeresen, annál jobb lesz a szervezetünk védekezőképessége.

A vitaminok is elengedhetetlen „kellékei” a jó immunrendszeri működésnek. Milyen vitaminokra van szüksége az immunrendszerünknek? Például A-vitaminra, C-vitaminra, D-vitaminra és E-vitaminra. Az ásványi anyagokról se feledkezzünk meg, például az immunrendszeri egészség fenntartásához szükségünk van cinkre, magnéziumra és szelénre. Ezek az ásványi anyagok nagyon sok enzimreakcióban vesznek részt.

Próbáljuk elkerülni a feldolgozott élelmiszereket, ugyanis ezek csak üres kalóriát jelentenek a szervezet számára és nem tartalmazzák azokat a tápanyagokat, amelyekre a szervezetnek szüksége van.

Léteznek olyan gyógynövények, amelyek aktív szerepet töltenek be az immunitás fokozásában. Ilyen például a ginszeng, a fokhagyma, a máriatövis, a kömény, a zöld tea vagy az édesgyökér.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük