fbpx

Hogyan védekezzünk a megfázás ellen egyszerűen?

Egész és félbevágott narancsok, fahéjdarabok, citromfűágak egy asztalon, mellettük egy üvegben méz.

Hamarosan jön az influenzaszezon. Jó, ha nem akkor kezdünk el gondolkodni, hogy mivel is erősíthetjük meg az immunrendszerünket, hanem már hamarabb elkezdjük támogatni szervezetünk védelmi vonalát. Mivel tehetjük ezt meg? Hogyan védekezhetünk a megfázás ellen? Mutatunk néhány tippet.

Az immunrendszert vitaminokkal is támogathatjuk, leginkább a C- és a D-vitamin van ebben a segítségünkre. Ha nyáron sokat voltunk a szabadban és sikerült elegendő D-vitaminnal feltöltekeznünk, akkor nagyobb esélyünk van arra, hogy ősszel nem betegszünk meg, hiszen ez nélkülözhetetlen szerepet játszik az immunrendszer megerősítésében.

Az antioxidáns C-vitamin is erős fegyvertény a megfázás elleni védekezésben. Szerencsése sok, ősszel is kapható gyümölcsben megtalálható, de a télen divatosabb citrusos gyümölcsök is nagy mennyiségben tartalmazzák. Fontos minél többet ennünk belőlük, hiszen a vitaminok mellett sok más olyan tápanyagot is tartalmaznak, amelyek sokat segíthetnek, hogy ne legyünk betegek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A zöld leveles zöldségekben nagyon sok vitamin és ásványi anyag található, ezért ezeket a táplálékokat is érdemes rendszeresen fogyasztani. Amennyiben lehetséges nyers formában együk őket, hiszen sütés-főzés közben sok értékes tápanyag elvész.

A cink egy ritka, de nagyon fontos ásványi anyag, melynek nagy szerepe van az immunrendszer megerősítésében és a betegségekkel szembeni védekezésben.

Az oregánót a Földközi-tenger partvidékén mindenki ismeri, és hazánkban is egyre többen használják, de talán kevesen gondolnak rá gyógynövényként. Az oregánóolaj nagyon hatékony az immunrendszer fellendítésében. Ha mégis elkapjuk az influenzát, csökkentheti a tüneteket, és így enyhébb lehet a betegség lefolyása.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy az oregánóolaj nagyon hatékonyan enyhíti azokat a tüneteket, amelyek felső légúti megbetegedéssel járnak együtt. Az oregánóolaj tehát erősíti az immunrendszert, és mivel antibakteriális, antimikrobiális hatással is rendelkezik, eredményesen veszi fel a harcot a vírusokkal szemben is.

A fentieken kívül segítségünkre lehetnek még a megfázás elleni védekezésben a probiotikumokat tartalmazó ételek, a gyömbér, az olívalevél-kivonat és a méz is, akár gyógyteába téve, akár önmagában fogyasztva.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.