fbpx

Koriandermaggal kordában tartható a vércukorszint, a vérnyomás és a koleszterinszint is

Koriandermag és korianderolaj egymás mellett.

A koriandert – melynek másik elnevezése kínai petrezselyem – már ősidők óta termesztik. A koriandermag egyedülálló és értékes ízprofilt kínál, nagyon jó hatással van a szív egészségére, a vér áramlására, illetve az emésztési problémákra. Ez azért van, mert a koriander sokféle bioakítv anyagot tartalmaz, amelyek antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatással is bírnak.

A korianderről azt is sikeresen kimutatták, hogy eredményesen csökkenti a vércukorszintet, a vérnyomást és a koleszterinszintet.

A koriander magja, illetve a belőle nyert illóolaj is vércukorszint-csökkentő hatást fejt ki az emberi szervezetre. A hatása terápiás, éppen ezért az alacsony vércukorszinttel rendelkező, illetve a vércukorszint-csökkentő szereket szedő emberek legyenek óvatosak a koriander és a koriandert tartalmazó termékek használatával – mint ahogyan más gyógynövénnyel is.

Ha természetes módszerekkel is szeretné kezelni a cukorbetegséget és a vércukorszint csökkentésére törekszik, akkor a koriander jó választás lehet. Több vizsgálat is bizonyítja, hogy ez a gyógynövény segíthet az inzulin kiválasztásában és az alacsonyabb vércukorszint elérésében.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Egy másik tanulmány szerint a koriander javítja a szénhidrát-anyagcserét és a hipoglikémiás hatást.

A koriander illóolajának kettős vércukorszint-csökkentő hatása van a cukorbetegségben is. Egyrészt fokozza a hasnyálmirigy inzulinszekrécióját, másrészt sejtszintű inzulinszerű aktivitást mutat.

Több kutatás is azt igazolta, hogy a magas vérnyomásban szenvedő egyéneknél csökkentette a vérnyomást ez a gyógynövény. Mivel a koriander vízhajtó hatással is rendelkezik, így ez előnyös lehet magas vérnyomásban szenvedő személyeknél. Magas vérnyomás kezelésénél csökkentheti a vérrögök és a stroke kialakulásának kockázatát.

Szintén tanulmányok igazolják, hogy a koriander elősegíti az LDL-koleszterin szintjének csökkenését, míg a HDL-koleszteriné növekedést mutatott.

A koriandermag segíti az egészséges menstruációs funkciók fenntartását azáltal, hogy szabályozza az az endokrin mirigy funkcióját és a hormonokat, amelyek befolyással vannak a menstruációs ciklusra.

A koriander a menstruáció ideje alatt segít csökkenteni a puffadást, a görcsöket és a fájdalmat is. Az ájurvédikus orvoslásban gyakran használják a ciklus szabályozására is.

  1. Bobák Ágnes

    Köszönöm,meg fogom próbálni,de gyógyszertárban vagy gyógynövényboltban találom meg ?

  2. László Józsefné

    Szeretném megkérdezni hol kapható a koriender olaj? a gyógyszertárakban, vagy a gyógynövény áruló boltokban?

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.