fbpx

Magas vérnyomás természetes kezelése – 2. rész

Faasztalon kis drótkosarakban bogyós gyümölcsök: eper, málna, áfonya.

A magas vérnyomás nagyon veszélyes, főleg, ha nem diagnosztizálják időben és nem kezdődik meg a kezelés. Amennyiben csak néha ingadozik a vérnyomásunk, úgy természetes módszereket is kipróbálhatunk. Ha azonban egyre többször tapasztalunk meg vérnyomás-emelkedést, úgy mindenképpen szükség is lesz kivizsgálásra és a terápia elkezdésére, amit a természetes gyógymódok alkalmazásával is ki lehet egészíteni. Mutatjuk is, melyek ezek!

A hüvelyesek közül a bab és a lencse emelkedik ki, ugyanis mindkettőnek szerepe van a vérnyomás szabályozásában. Ez annak köszönhető, hogy mindkét hüvelyes nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, magnéziumot és mindkettő bővelkedik rostokban is. A rostoknak megint csak nagy szerepe van a vérnyomás szabályozásában.

A bogyós gyümölcsöknek számos egészségügyi előnye létezik. Potenciálisan csökkentik a szívbetegség kockázati tényezőit, mint amilyen a magas vérnyomás is. A bogyós gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat, amelyek az antocián nevet viselik. Az antociánok segítenek megnövelni a nitrogén-monoxid szintjét a vérben, ami csökkenti az olyan molekulák termelődését, amelyek szűkítik az ereket. Az antociánok emellett az erek pihentetésében is aktívan részt vesznek, így sikeresen és eredményesen tudják csökkenteni a magas vérnyomást is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A teljes kiőrlésű gabonák is nagyon hasznosak a szív egészségének megőrzése szempontjából. Az egyik legegészségesebb gabona nem más, mint az amaránt. Az amaránt nemcsak rostokban bővelkedik, hanem magnéziumban is, aminek nagy szerepe van az erek ellazításában és így a vérnyomás csökkentésében.

A sárgarépát nagyon sokan kedvelik és most az is bebizonyosodott, hogy nagyon jót tesz a szív egészségének. A sárgarépa nagy mennyiségben tartalmaz fenolos vegyületeket. Ilyen a klorogén, a koffeinsav és a kumarin, amelyeknek nagy szerepük van a gyulladás csökkentésében, az erek ellazításában és így a vérnyomás csökkentésében is.

A paradicsom is nagyon egészséges és nagyon sok értékes vegyületet tartalmaz. Nagy mennyiségben van benne likopin és kálium is, amelyeknek kiemelkedő a vérnyomáscsökkentő hatásuk. A paradicsommal kapcsolatban kutatásokat is végeztek. Kiderült, hogy nemcsak a magas vérnyomás csökkentésében van kiemelt szerepe, hanem más szívbetegségek kockázatainak csökkentésében is.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük