fbpx

Nagymamáink gyógyító levese: csontleves

Jól tesszük, ha rendszeresen fogyasztunk csontlevest, hiszen az egyik legegészségesebb étel, mivel olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek nagyon hasznosak az egészségünkre nézve. Pozitívan hatnak az immunrendszerre, részt vesznek az egészséges csontozat és ízületek fenntartásában, de még a bőrünk öregedését is késleltethetik, ha rendszeresen kerül belőle a tányérunkba.

Van különbség a csontleves és a húsleves között, hiszen a csontokból sokkal több értékes tápanyag kerül a levesbe. A csontok nagyon sok kollagént tartalmaznak. Sajnos ahogy öregszünk, egyre csökken a szervezetünkben a kollagéntermelés, ezért ezt mindenképpen pótolnunk szükséges. A legeredményesebb ebben az esetben is a természetes forrás, ami nem más, mint egy finoman elkészített csontleves.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kollagén nemcsak az öregedés jeleit késlelteti, azaz nemcsak a bőrt teszi rugalmassá és csökkenti a ráncok megjelenését, hanem nélkülözhetetlen az ízületek számára is. Kenőanyagként szolgál ugyanis számukra, így sem a porcok, sem az ízületek nem súrlódnak, ami jelentősen lecsökkenti az ízületi betegségek kialakulásának esélyét.

Kollagénre a csontoknak is szüksége van. Ha idősebb korban pótoljuk, akkor a csontjaink erősek maradhatnak, természetesen a megfelelő vitaminokat és ásványi anyagokat is pótolnunk kell.

Az elasztinra is szüksége van a bőrünknek. A kollagén jelenléte elősegíti az elasztin képződést is, ami azért hasznos, mert így a bőrünk sokkal rugalmasabb marad, illetve a szem körüli duzzanat is megszűnik, ha elegendő van belőle a szervezetünkben.

A nagymamáink tudták, ha beteg van a családban, csontlevest kell főzni. Vajon miért? A csontleves az egyik legjobb módja az immunrendszer megerősítésének, hiszen csökkenti a gyulladást a légzőrendszerben, így felgyorsulnak a gyógyulási folyamatok. Ha rendszeresen fogyasztjuk, csökkenthet az influenza és a nátha kialakulásának kockázata is.

  1. Hegedűsné Anikó

    Nagyon hasznos és igaz dolgokat ír, ez az oldal, nagyon szeretem, kipróbálom magaomon és ajánlható aztán mindenkinek. a hivagásom során én ezt meg is teszem alkalmazom a gyaa
    korlatban

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük