fbpx

Energiaáramlásunk kezelése Penzel-féle akupunkt-masszázzsal

Meridiánok mentén történő Penzel-féle akupunkt-masszázs.

A Penzel-féle akupunkt-masszázs (APM) a kínai akupunktúrás tanokon alapszik. Ezzel a módszerrel sok panaszt és betegséget befolyásolhatunk, amelyeket a szervezet funkcionális zavarai okoztak. Az APM-re ugyanazok az indikációk érvényesek, mint az akupunktúrára. Ahol valami elpusztult – tehát ha az izomrostok, izmok, idegek, erek stb. annyira károsodtak, hogy normál feladatukat már nem képesek ellátni –, ott az APM is csak nagyon keveset tehet, vagy legrosszabb esetben semmit sem használ. Ez a masszázs mindig akkor képes hatni, ha a szervezetben „csak” funkcionális zavar támad.

A nyugati orvostudomány mindent pontosan tud az emberről: a sejtekről, a szövetekről, a szervekről, szervrendszerekről és a különböző irányítási és szabályozási mechanizmusokról, ahol a terápiákat, gyógyszereket közvetlenül az egyes szerveken vagy egy-egy szabályozási rendszeren alkalmazza. Olykor azonban olyan helyzet adódik, hogy mindez nem segít.

Páciensként ilyenkor ezt halljuk: „Ezzel kell élnie, ezen sajnos nem lehet változtatni.” Vagy: „Szervi baj nem állapítható meg. Minden érték normál tartományban van.” Ennek ellenére azonban vannak panaszaink és betegségeink. Ilyenkor gondoljunk arra, hogy szervezetünk ismert rendszerein kívül van még valami, amin keresztül a fájdalmaink vagy panaszaink befolyásolhatók, ez pedig a mindannyiunkban létező meridiánrendszer.

Ezt a fogalmat nálunk nyugaton sokáig vitatták, sőt kétségbe vonták, hogy az, amit a kínai és japán orvosok magától értetődő módon alkalmaznak a világ lakosságának majdnem egyharmadánál, egyáltalán komolyan vehető-e. Ez a kezdeti szkepticizmus azonban tudós körökben is egyre inkább alábbhagy, ugyanis 1985-ben a párizsi Necker Kórházban radioaktív nyomjelzéses vizsgálat segítségével első alkalommal sikerült bizonyítani a meridiánok és energiapályák létezését. A 80 kórházi beteggel és 50 kontrollszeméllyel végzett kísérlet alátámasztotta, ami a kínai és japán orvosok között már több ezer éve ismert volt.

Így nálunk is tudományos bizonyíték van arra, hogy más rendszerek (szív- és érrendszer, emésztőrendszer, hormonrendszer, izomrendszer stb.) mellett energiaáramlás is létezik a szervezetünkben, amit terápiás célokra használhatunk fel. A Penzel-féle akupunkt-masszázs pontosan ezt teszi.

Az APM az energiaáramlást kezeli, tehát azt a szabályozó rendszert, amely az ázsiai felfogás szerint az összes többi testi rendszer fölött áll. Ezen elképzelés szerint minden testi rendszerünk (pl. ideg- vagy izomrendszer) csak akkor képes megfelelően ellátni feladatát, ha megfelelő mértékben látjuk el energiával. Ha túl kevés az energia, alulműködésről beszélünk, ha túl sok, túlműködésről. Ez azt jelenti, hogy a fájdalmak, panaszok és betegségek többek között azért jönnek létre, mert a szervezet bizonyos területei túl sok vagy túl kevés energiával rendelkeznek, vagy az energia nem tud megfelelően áramolni.

A Penzel-féle akupunkt-masszázs célja, hogy az energiaáramlás akadályait megszüntesse, és gondoskodjon arról, hogy minden terület annyi energiát kapjon, amennyire szüksége van. Ha ez sikerül, akkor a kezelés során az alulműködések és túlműködések normál funkciókká alakulnak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Betegségek, panaszok, amelyek jól reagálnak az APM-kezelésre:

 • hátfájás,
 • ízületi gyulladás,
 • reuma,
 • migrén,
 • idegfájdalmak (neuralgiák),
 • keringési zavarok.

 1. Pingback: Házi gyógymódok fejfájásra | Gyógyszer Nélkül

 2. Pingback: Reiki, az éltető energia | Gyógyszer Nélkül

 3. Negyesi Zsoka

  TC….evek ota szenvedek lab fajasba.
  Ugy mondhatom,ideges a labam.
  Nem tudok hosszabb ideig ulni,nyugtalan lesz a labam.
  Az orvos szerint idegzsaba.Az injekcio….hasznal rovid ideig.
  On szerint….lehetseges szamomra az onok modszere???
  Koszonettel ,varok valaszt….Zsoka.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük