fbpx

Sokat fázik a lába? A váltófürdő, a masszázs és az Epsom-só segíthet!

Női lábakat masszíroznak női kezek, háttérben törülközők, olajok, fehér virágok.

Amennyiben valakinek sokat fázik a lába és még a legnagyobb melegben, netalántán kánikulában is gyakran küzd úgynevezett hidegláb-érzéssel, akkor lehet, hogy ki kellene magát vizsgáltatnia, hiszen a hideg lábak egyik okozója nem más, mint a rossz, nem megfelelő vérkeringés.

A szívünk folyamatosan vért pumpál, hogy aztán a vérereken keresztül friss oxigén és tápanyagok jussanak a sejtekhez és a szövetekhez. A vérnek más funkciója is van, mégpedig az egészséges testhőmérséklet fenntartása.

Természetesen nemcsak valamilyen egészségi probléma okozhatja a hideg végtagokat, hanem maga a hideg időjárás is, hiszen amikor hideg van, amikor fázunk, akkor az erek összehúzódnak és kevesebb vér áramlik bennük a sejtekhez, illetve a szövetekhez, és ez a hatás okozhatja a hideg végtagokat, illetve a kezek és a lábak elsápadását és kékes elszíneződését.

A lábak és a kezek vérkeringésének javítására számtalan egyszerű és természetes otthoni módszer létezik. Mutatunk is most ezek közül néhányat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A láb vérkeringését is trenírozni szükséges. Ha gyakran hideg a lábunk, akkor számunkra lehet, hogy a váltófürdő hozhat megoldást. Először mártsuk a lábainkat hideg, majd forró vízbe – vigyázzunk, nehogy túlságosan forró legyen –, és ezt ismételgessük még pár alkalommal, kb. 15-20 percig. Majd töröljük meg a lábainkat és húzzunk meleg pamutzoknit. Az erek először összehúzódnak, majd kitágulnak. Ez voltaképpen egyfajta torna a végtagok számára.

A lábmasszázs is nagyon hatékony, mivel nemcsak az ereket, hanem az izmokat is ellazítja. A legjobb valamilyen speciális masszázsolajjal végezni a láb és a kéz masszírozását.

Ha gyakran küzdünk hideg végtagokkal, lehetséges, hogy meg kell növelnünk a vasbevitelt, ugyanis elképzelhető, hogy a vashiányos vérszegénység okozza a problémát. A vas pótlására fogyasszon vasban gazdag ételeket, például vörös húst, zöld leveles zöldségeket és hüvelyeseket.

Az Epsom-só is jótékony lehet hideg lábak esetén. Kétféle módon is használhatjuk. Szórjunk sót egy lavórba, engedjünk bele vizet, majd áztassuk benne a lábunkat. Készíthetünk pasztát só és víz keverékéből, amelyet maszkszerűen fel is vihetünk a lábunkra. Az Epsom-só remek gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, csökkenti az erek duzzanatát és még a vérkeringést is javítja. Az Epsom-só emellett szulfátokat és magnéziumot is tartalmaz, így csökkentve a véralvadás kockázatait.

 1. Kelemen Ildikó

  Tisztelt Ügyintéző !
  Kérdésem, hol lehet EPSOM sót vásárolni !

  Köszönettel:

  Kelemen Ildikó

 2. Dani Zsuzsanna

  Nem vagyok ügyintéző, gyógyszertárban szoktam venni. Sajnos, csak 100 grammot lehet egyszerre. Van bioboltokban is, de fürdősóként, illatosítva, kb. ötszörös áron. Ha elfogy 1 csomag, “patikatúrát” csinálok, minden útba eső gyógyszertárba bemegyek. Üdvözlettel

 3. Megulesz Terézia

  Én is kerestem gyógyszertárban, gyógynövény boltokban sehol nem kaptam, csak néztek rám mikor Epson sót kerestem sajnos nem tudták, hogy ez tulajdon képen keserü só.

  A kertészeti boltban létezik ,de az csak a növényekhez lehet használni.

 4. dr. Pojtner Lászlóné

  Én sem tudtam, hogy ez a keserűsó, de ez utóbbi néven kapható gyógyszertárban.

 5. Tóth Ildikó

  Epsom só (keserűsó, magnézium-szulfát) több bioboltban kapható, csak be kell írni a keresőbe. Azonban szervetlen forma, a kénsav sója, tartósan nem igazán jó. A magnézium roppant fontos ásványi anyag, belsőleg kell pótolni az egyre jellemzőbb hiányát, mégpedig a kitűnően hasznosuló magnézium-biszglicinát formában és kapszulaként. Ezzel a hideg lábak problémája megoldódik. A szervetlen sókat, ilyen a karbonát is, ajánlott elkerülni, kizárólag a szerves táplálék-kiegészítők szívódnak fel nagy százalékban a testben.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük