fbpx

Természetes megoldások az IBS ellen – akupunktúra, borsmentaolaj, meditáció

Fiatal szakállas férfi csukott szemmel hason fekszik, miközben egy nő tűket bököd a meztelen hátába és tarkójába.

Az IBS az irritábilisbél-szindróma nevű betegség rövidítése. Ez egy olyan emésztőrendszeri megbetegedés, amely nagyon kellemetlen tünetekkel jár együtt. Ilyen szimptóma lehet a székrekedés, a hasmenés, a puffadás, az állandó vagy gyakori bélkorgás és a hasi görcsök.

Nagyon kellemetlen betegségről van szó, amely általában a szorongással összefüggésben jön létre. Komoly bélrendszeri és emésztőrendszeri tüneteket nem generál ez a betegség, viszont aki IBS-ben szenved, nagyon jól tudja, hogy mennyire kellemetlen tud lenni ez a betegség, ami tovább fokozza a szorongást, a magas fokú szorongás pedig még inkább előidézi az IBS tüneteit. Tehát kialakul egy ördögi kör, azonban ki lehet ebből lépni. Mutatjuk is, hogy milyen módszereket alkalmazzunk, hogy csökkentsük a tüneteket!

Az IBS ellen az egyik legjobb természetes megoldás nem más, mint az útifűmaghéj. Az útifűmaghéj nagy mennyiségben tartalmaz oldható rostokat, amelyek nagyon hatékonyak az IBS tüneteinek kezelésében, enyhítésében.

Az IBS egy általános gyulladásos reakciót is kialakíthat a szervezetben, amely fokozza a fájdalmat, és ha ez nem lenne elég, még fáradtságot is okoz. Az L-glutamin azonban jó megoldás lehet a gyulladás csökkentésére és az IBS többi tünetének enyhítésére.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Amennyiben valakinél az IBS székrekedést vált ki, úgy az akupunktúra nagyon hatásos lehet. Az akupunktúra azért is nagyon jó a székrekedésre, mivel mozgásba lendíti a beleket. Ez az eljárás egyensúlyba hozza a test energiáit, segít a vegetatív idegrendszer megnyugtatásában, márpedig ez nagyon sokat segít az IBS tüneteinek enyhítésében, mert általában aki ebben a betegségben szenved, gyakran a vegetatív idegrendszere nem működik megfelelően.

A stressz csökkentése, a légzőgyakorlatok elsajátítása és a meditáció is nagyon sokat segíthet az IBS tüneteinek csökkentésében. Amennyiben elkezdünk meditálni és két hónapig rendszeresen alkalmazzuk, mintegy hetven százalékkal csökkenthetjük az IBS sok esetben fájdalmas és kellemetlen tüneteit.

A borsmentaolaj is nagyon sokat segíthet a tünetek csökkentésében. Milyen tüneteket csillapít a gyógynövény olaja? Ilyen a puffadás, a hasi fájdalom, a hasmenés és a székrekedés.

1 hozzászólás

  1. Szuhay Péter

    Nagyon érdekes kérdés, hogy a fokhagyma az IBS esetben hasznos vagy káros? Mivel a perifériás erek vérellátását javítja a hasüregben is, segít a székrekedésen is.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük