fbpx

Természetes módszerek a fogak és az íny ápolására

Egy fogorvosi rendelőben egy nevető lány ül a fogorvosi székben, kezében egy műanyag fogsort tart.

A fogfájás és az ínyfájdalom nemcsak nagyon kellemetlen, de a hangulatunkra is rányomja a bélyeget. Nem beszélve arról, ha fáj a fogunk vagy lüktet az ínyünk, akkor még aludni, pihenni sem tudunk rendesen, éppen ezért mindenképpen lépéseket kell tenni, hogy a fájdalom mihamarabb a múlté legyen.

A fogfájás egyik leggyakoribb oka a fogszuvasodás. Ez ellen nincsenek természetes praktikák, csakis a fogorvos tud segíteni, mégpedig a megfelelő kezelésekkel és a fog tömésével.

A fogakat és az ínyt fertőzések is érinthetik, ami szintén nagy fájdalommal járhat együtt. Tályog is kialakulhat, ami valamilyen bakteriális fertőzésnek az eredménye. Amennyiben bakteriális fertőzés okozza a fog vagy az íny fájdalmát, akkor különféle tünetekkel kell számolnunk, ezek lehetnek: megduzzadt nyirokcsomó, láz, az arc és a nyak duzzanata.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Akinek volt már tályog a szájüregében, bizonyára nagyon jól tudja, hogy csak a fogorvos segíthet ennek megszüntetésében. Ha elhanyagoljuk, akkor olyan komoly szövődmények is kialakulhatnak, amelyek akár az életünket is veszélyeztethetik. Éppen ezért, ha úgy véljük, hogy tályog alakult ki a szájüregünkben, akkor haladéktalanul keressük fel a fogorvost, hogy a lehető legjobb és legprofesszionálisabb kezelésben részesülhessünk.

Ha csak kisebb fogászati és ínyproblémáink vannak, akkor a természetes módszerek is nagyon sokat segíthetnek. Az egyik legjobb barátunk a konyhasó lehet. A sós vízzel történő gargalizálás, öblögetés is elegendő sokszor, hogy a fog fájdalma vagy az ínyproblémánk megszűnjön. A sós víz segít elpusztítani a szájüregben tanyázó baktériumokat és ezzel megelőzhetővé válhatnak a fertőzések.

A szegfűszegolaj is nagyon jó szolgálatot tehet, hiszen gyulladáscsökkentő, antioxidáns, antibakteriális és fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik, így sokféle fogászati problémára nyújthat gyors és hathatós megoldást.

A kamilla is egy remek gyógynövény. Borogatjuk is a fájós arcunkat, fogunkat a belőle készített teával, de az is jó megoldás, ha öblögetünk vele, hiszen a kamilla gyulladáscsökkentő, nyugtató, antibakteriális, gombaellenes és vírusellenes hatásokkal is rendelkezik.

A mirhát nagyon régóta használja az ájurvédikus orvoslás fog és ínyproblémák kezelésére, hiszen ez a gyógynövény összehúzó, antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatásokkal bír.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.