fbpx

Természetgyógyászat – gyógyítás a természet erejével

Pici csecsemő szemét törölgeti egy csuklyás, bolyhos, rószaszínű törülközőbe burkolózva.

Ha a természetgyógyászatról van szó, ez alatt mindig különböző módszerek nagyon széles spektrumát értjük, melynek célja a szervezet saját öngyógyító képességeinek aktiválása. Nemcsak a növények tartoznak a természetgyógyászathoz, hanem a nap, a fény, a nyugalom, a mozgás, a víz, a hideg, a táplálék, a légzés, a föld, a gondolatok és az érzelmek is, ha hiszünk Alfred Brauchle német orvos 1952-es definíciójának.

Pozitív hatások gyerekeknél

A gyerekek általában mindig pozitívan reagálnak a természetgyógyászatra, sok gyerekorvos specializálódott már ezen a területen. Mielőtt ezek az orvosok erős gyógyszerekhez folyamodnának, megpróbálják a természetgyógyászat segítségével megakadályozni az olyan betegségeket, mint a nátha és a megfázás. Elsősorban a homeopátiás szerek golyócskái jönnek szóba, amelyekkel már csecsemőket is lehet kezelni, például felfúvódás ellen. Természetesen ne saját szakállunkra kísérletezzünk ezekkel, hanem kérjük egy kompetens orvos segítségét.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Természetgyógyászat az állatoknál

A természetgyógyászat állati területen is bizonyított, és egyre több modern állatorvos alkalmazza. Az állatok is jól reagálnak a természetes gyógymódokra. Itt elsősorban gyengéd nyugtatószerekről van szó, amelyekkel gyakran elkerülhető az altatás. Főleg idősebb kutyák élvezik egyre gyakrabban a természetgyógyászat módszereit, például ha fogkövet kell eltávolítani, és a kutya csak nagyon nehezen birkózna meg a teljes altatással.

Friss összetevők

A természetgyógyászat széles hatásspektrummal rendelkezik. Alkalmazható fájdalomcsillapításra, de sok más dologra is. Teák segítségével a hatóanyagok gyorsan a szervezetbe juttathatók. Fontos, hogy minden összetevőt mindig frissen szerezzünk be, vagy kiváló minőségű szerekből válogassunk a patikában. A természetgyógyászat gyakran költséges dolog, még ha az összetevők ingyen is megtalálhatók a természetben. Soha ne becsüljük le azonban a természetgyógyászatot, mert mindenképpen tud segíteni, még akkor is, ha nem mindig történik meg a teljes gyógyulás.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük