Pici csecsemő szemét törölgeti egy csuklyás, bolyhos, rószaszínű törülközőbe burkolózva.

Ha a természetgyógyászatról van szó, ez alatt mindig különböző módszerek nagyon széles spektrumát értjük, melynek célja a szervezet saját öngyógyító képességeinek aktiválása. Nemcsak a növények tartoznak a természetgyógyászathoz, hanem a nap, a fény, a nyugalom, a mozgás, a víz, a hideg, a táplálék, a légzés, a föld, a gondolatok és az érzelmek is, ha hiszünk Alfred Brauchle német orvos 1952-es definíciójának.

Pozitív hatások gyerekeknél

A gyerekek általában mindig pozitívan reagálnak a természetgyógyászatra, sok gyerekorvos specializálódott már ezen a területen. Mielőtt ezek az orvosok erős gyógyszerekhez folyamodnának, megpróbálják a természetgyógyászat segítségével megakadályozni az olyan betegségeket, mint a nátha és a megfázás. Elsősorban a homeopátiás szerek golyócskái jönnek szóba, amelyekkel már csecsemőket is lehet kezelni, például felfúvódás ellen. Természetesen ne saját szakállunkra kísérletezzünk ezekkel, hanem kérjük egy kompetens orvos segítségét.

Természetgyógyászat az állatoknál

A természetgyógyászat állati területen is bizonyított, és egyre több modern állatorvos alkalmazza. Az állatok is jól reagálnak a természetes gyógymódokra. Itt elsősorban gyengéd nyugtatószerekről van szó, amelyekkel gyakran elkerülhető az altatás. Főleg idősebb kutyák élvezik egyre gyakrabban a természetgyógyászat módszereit, például ha fogkövet kell eltávolítani, és a kutya csak nagyon nehezen birkózna meg a teljes altatással.

Friss összetevők

A természetgyógyászat széles hatásspektrummal rendelkezik. Alkalmazható fájdalomcsillapításra, de sok más dologra is. Teák segítségével a hatóanyagok gyorsan a szervezetbe juttathatók. Fontos, hogy minden összetevőt mindig frissen szerezzünk be, vagy kiváló minőségű szerekből válogassunk a patikában. A természetgyógyászat gyakran költséges dolog, még ha az összetevők ingyen is megtalálhatók a természetben. Soha ne becsüljük le azonban a természetgyógyászatot, mert mindenképpen tud segíteni, még akkor is, ha nem mindig történik meg a teljes gyógyulás.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*