fbpx

A csípőfájdalom és ami mögötte van

Fiatal nő fekete-fehér csíkos pólóban kezét a fájós csípőjére teszi.

Nagyon sokan küzdenek csípőfájdalommal. Ez nemcsak az idősebb emberek betegsége, hiszen a fiatalokat is érintheti. Hogy mi az oka? Rengeteg dolog állhat a hátterében. Többnyire a sportolói, a táncos múlt, az álló munka és az elhízás is okozhatja. Azonban van mód a csípőfájdalom csillapítására, de mielőtt magunkat kezdjük el gyógyítani, mindenképpen keressünk fel szakorvost, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nincs-e valami komoly betegség a háttérben.

Az első és legfontosabb gyógymód nem más, mint a pihenés. Ez azt jelenti, hogy tartózkodunk minden olyan megterhelő tevékenységtől, ami a csípő fájdalmát tovább fokozza. Már ennyi is sokat segít a kellemetlen tünetek csökkentésében, a fájdalom enyhítésében.

A jeges borogatás is hasznos lehet, amennyiben biztosak vagyunk benne, hogy a fájdalmat gyulladás okozza. Akár egy csomag fagyasztott zöldséget is rátehetünk a problémás területre, csak előtte csomagoljuk be a zacskót egy meleg frottír törülközőbe.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az is sokat segíthet a csípőfájdalom enyhítésében, ha magasra emeljük a lábainkat. Ez csökkenti ugyanis a láb duzzanatát, ami bizony gyakran előfordul, ha csípőfájdalommal küszködünk.

A nyújtás és a kímélő testmozgás is hasznunkra válhat a fájdalom csökkentésében. Előfordul, hogy ízületi problémák okozzák a csípő fájdalmát, ilyenkor egy forró fürdő lehet a segítségünkre.

A belső combok és úgy általánosságban az izmok erősítése is hasznos lehet. Erre nagyon alkalmas egy nagyobb gimnasztikai labda. Feküdjünk le a szőnyegre, majd tegyünk enyhén terpeszbe a lábainkat. Próbáljuk meg a labdát a két lábunk közé szorítani, majd emeljük fel a magasba. Eleinte lehet, hogy csak néhányszor sikerül véghezvinni a gyakorlatot, de ahogy erősödnek a lábizmok, egyre több ismétlést tudnunk majd elvégezni. Ha rendszeresen tornázunk és erősítjük az izmainkat, egy idő után a csípőfájdalomtól is megszabadulhatunk.

A csípőízületeket vízi aerobikkal és úszással is erősíthetjük. A vízben történő gyakorlatok elvégzése anélkül erősíti az izmokat, hogy nagy stresszt és nyomást gyakorolnánk az ízületekre.

1 hozzászólás

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük