Tumorsejtek és a cukor kapcsolata.

Agyunk ugyanolyan mennyiségű cukrot igényel, mint amennyi oxigénre is szüksége van. Bizonyos vércukorszint szükséges ahhoz, hogy agyunk megfelelően legyen képes működni. Azonban a koncentrált és nagy dózisú cukor olyan, mintha benzint dobnánk a tűzre. A tűz éppúgy viselkedik, mint a daganat. A nagy mennyiségű cukorfogyasztás teljes mértékben elősegíti a tumor gyorsabb növekedését.

A glükóz hozzáférhetőségének korlátozása csökkenti a pentóz-foszfát útvonalat is, amely glükózfüggő. A glükózfüggő azt jelenti, hogy több cukor áll rendelkezésre, így több energia termelődik, így viszont annál több rákos sejt termelődik az emberi szervezetben. A cukor képes koncentrálódni a tumorsejtekbe, mert ezeknek óriási a cukor iránti igényük.

A magas szénhidráttartalmú ételek fogyasztását tehát jobb elkerülni, hiszen ezek a táplálékok elősegítik a tumor növekedését. A rákos sejtek szeretik a cukrot, így jobb elkerülni a finomított szénhidrátokat, a fehér cukrot, a fehér lisztet és a magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot, amelyek elősegítik a rákos sejtek növekedését.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A cukor lényegében táplálja a tumort és ösztönzi a rákos sejtek növekedését. A rákos sejtek savas környezetben érzik jól magukat, márpedig a cukor elég savas tápláléknak számít.

A cukor az immunrendszer normális működést is megakadályozza, elnyomja azt. Márpedig ha az immunrendszer nem működik megfelelően, úgy a rákos megbetegedések is könnyebben kialakulhatnak.

A legtöbb ember ha bármilyen cukrot fogyaszt, a hasnyálmirigye inzulint szabadít fel. A mellszövet például inzulinreceptorokat tartalmaz, és az inzulin erőteljes stimuláns a sejtnövekedésben. Kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy az inzulin és az inzulinszerű növekedési faktor (IGF) nagymértékben okozhat prosztata-, emlő-, endometrium- és hasnyálmirigy-daganatot.

Sok bizonyíték van arra, hogy a cukor szorosan kapcsolódik a rákhoz. Azonban még folynak a vizsgálatok annak meghatározására, hogy a cukor csak a rákos sejtek kialakulása után járul hozzá azok növekedéséhez, vagy elszaporodásához, vagy a rákos tumor kialakulásában is szerepet játszik.

Rákos betegek számára előnyösebb magas fehérjetartalmú, magas egészséges zsírtartalmú és alacsony szénhidráttartalmú ételek fogyasztása sok keményítőt tartalmazó zöldséggel. De ugyanezt az étrendet mindenkinek követnie kellene, hogy csökkentse a kockázati tényezőket.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*