fbpx

A flavonoidok megvédenek a rákos betegségektől?

Sok flavonoidot tartalmazó zöldségek és gyümölcsök kisebb és nagyobb tálakban.

A zöldségek és a gyümölcsök rendszeres fogyasztása az egészségünket szolgálja. Ezek a táplálékok gazdag forrásai a flavonoidoknak. A flavonoidoknak nagyon sok figyelmet szenteltek már eddig is a tudósok, most azonban bebizonyosodott, hogy védelmet jelenthetnek a szívbetegségek és a rákos megbetegedések kialakulása ellen.

A legutóbbi kutatások arról számoltak be, hogy a flavonoidok csökkenthetik a tüdő-, a hasnyálmirigy-, a mell-, a prosztata- és a vastagbélrák kialakulásának az esélyeit. A flavonoidok a rákos megbetegedések mellett a szívbetegségek kialakulása ellen is védelmet nyújtanak. Más krónikus betegségek kialakulásának megelőzésében is kitüntetett szerpe van a flavonoidoknak, melyre különösen azoknak van szükségük, akik csak kevés vizet fogyasztanak és rendszeresen dohányoznak. Tehát a flavonoidok az olyan emberek számára is rendkívül hasznos, akik magas kockázatnak teszik ki magukat, már ami a krónikus betegségeket illeti.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Természetesen ez utóbbi kijelentés nem jelenti azt, hogy mindenféle káros szenvedélyt büntetlenül lehet „űzni”. Lényeges szempont az életmódváltás is. Vagyis le kell szokni a dohányzásról, az egészséges táplálékokat kell előnyben részesíteni, alkoholt csak mértékkel szabad fogyasztani és a testmozgást is be kell iktatni a mindennapi életünkbe.

A kutatások arra is kiterjedtek, hogy mennyi flavonoidra van ahhoz szükség, hogy elkerüljenek bennünket a különféle betegségek. Arra a megállapításra jutottak a kutatók, hogy már napi 500 mg flavonoid is nagy védelmet nyújthat a szívbetegeségek és a rákos megbetegedések kialakulása ellen.

Flavonoidot nagy mennyiségben a zöldségek és a gyümölcsök tartalmaznak, de egyes teafajtákban is megtalálhatók ezek az értékes és hasznos vegyületek.

Már napi egy csésze szederrel vagy áfonyával is 400 mg flavonoidot vihetünk be a szervezetünkbe. A zöld tea nagyon sok flavonoidot tartalmaz. Már egyetlen csészényi 1000 mg-ot tartalmaz, ami egy nagyon jó hír azok számára, akik rendszeresen fogyasztják ezt a kellemes ízű, aromás italt.

Egy csészényi alma 200 mg flavonoidot tartalmaz. Flavonoidokban rendkívül gazdag a káposzta, a zeller és a lilahagyma is.

A flavonoidok emellett gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek és javítani tudják a vérerek funkcióit is.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük