fbpx

A gyógyszeriparnak tényleg érdeke a gyógyítás?

Különféle formájú és színű gyógyszerek, kapszulák egy rakáson.

Nagyon sokat hallani arról, hogy a gyógyszeripar minden lehetséges módon próbálja az emberek figyelmét elterelni a természetes gyógymódokról, gyógynövényekről. Csak nézzünk végig egy tévéreklámot, és mást sem látunk, csak különféle gyógyszerreklámokat (a mosószer, pelenka, sampon és tampon mellett), amelyek azt sugallják: ha baj van, vegyél gyógyszert, hiszen ez megoldás! Orvos sem kell, csak gyere, és vedd meg a fájdalomcsillapítót, ha fáj a fejed, a hashajtót, ha szorulásod van – és itt van egy másik, ha hasmenésed van! Ha többet veszel, akciós!

Az talán már senkinek sem kérdés, hogy a gyógyszeripar (gyártás és kereskedelem) nagyon jó üzlet. Mitől olyan jövedelmező? Miért nem érdeke a gyógyszeriparnak, hogy az emberek egészségesek legyenek és azok is maradjanak? Gondoljuk végig!

A képlet nagyon egyszerű: az egészséges ember nem szed gyógyszert, nem hord vagyonokat a gyógyszertárba. Ezért a gyógyszergyártók célja, hogy minél fiatalabb korban rászoktassák az embereket a pirulák szedésére. Ezt már gyerekkorban erőltetik, tipikus példája ennek az, amikor a kicsit elevenebb gyerekekre már óvodás korban ráragasztják, hogy „hiperaktív”. Természetesen van rá gyógyszer, amit szedhet rá – érkezik azonnal az ajánlat. Ha valamelyik szülő ellenáll, kemény terror következik a gyerekorvos, és sok esetben az óvónő vagy tanítónő aktív részvételével.

Ha sikerül rávenni a gyógyszerre – az egészséges gyerekek 15-20%-a szed ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) kezelésére stimuláló szereket orvosi rendelvényre –, a következmények kiszámíthatóak: gyógyszerfüggő lesz egész életében. Csak néhány hatás, amit ezek a „gyógyszerek” okozhatnak: nyugtalanság (!), álmatlanság, mozgászavar, depresszió, pszichotikus állapot, agresszivitás, epilepszia, agyvérzés, hirtelen szívhalál. Néhány év múlva valóban kialakul náluk valamilyen betegség, amire aztán újabb gyógyszer kell. Ezzel szereztek is egy 5 éves ügyfelet, aki 60-70 évig rendszeres vásárlójuk lesz, és egyre többet fog költeni a termékeikre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ez okozza a gyógyszeripar mérhetetlen ellenállását a gyógynövényeket, gyógyhatású készítményeket, természetes vitaminokat forgalmazó cégekkel szemben. Nem érdekük, hogy egészséges emberek éljenek a Földön, mert akkor kevesebb lesz a bevételük. Az erős anyagi háttér és a politikai kapcsolatok által elérték, hogy olyan törvények szülessenek, amelyek az ő érdekeiket védik.

Míg egy természetes, gyógynövény alapú táplálékkiegészítőről a gyártónak, forgalmazónak bizonyítania kell, hogy nincs káros mellékhatása, addig a gyógyszerek esetében nem kell bizonyítani ugyanezt. Bármely szintetikusan előállított piruláról lehet azt állítani, hogy gyógyít. Ugyanezt tilos állítani a gyógynövényekről.

Jól gondoljuk meg, hogy saját magunknak, gyermekeinknek mi az érdekünk: állandó vásárlója lenni a betegségpiacnak, vagy az egészségünkkel törődni, arra vigyázni. Pénzt költeni mindenképpen fogunk előbb vagy utóbb. A kérdés csak az, hogy melyikre szeretnénk.

  1. Pingback: A gyógyszeriparnak tényleg érdeke a gyógyítás? | Diabetika.info

  2. Rosenfeld Manó

    Egy amerikai gyógyszermaffia klán példamutatás képpen az emberiség kívánságára az egész klánt kemotherápiának, sugárkezelésnek, chemtrail-hatásnak, higany-, kadmium-, ólom és bromid hatásnak teszi ki. Már nagyon várjuk a megérdemelt hatását!

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük