Padon ülve egy hölgy mellkasát és gyomrát fájlalja, lehet, hogy szívinfarktust kapott.

A női és a férfi szívrohamnak egészen más jelei vannak. Vannak ugyan hasonlóságok, mégis vannak olyan jelek és tünetek, amelyek csak nők esetében jelennek meg. A szívroham egy nagyon komoly, olykor halálos betegség. Nemcsak a jelekre kell odafigyelnünk, hanem tennünk is kell lépéseket annak érdekében, hogy a szívroham ne következzen be, hiszen életmódváltással, egy egészségesebb élettel akár el is kerülhetjük. A nők azt gondolják, hogy ez csak a férfiak betegsége, pedig ez egyáltalán nincs így. A fiatalabb nőket is érintheti, ők azonban teljesen figyelmen kívül hagyják az intő jeleket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Milyen tünetekre kell odafigyelni?

A szívinfarktusnak léteznek úgynevezett tipikus tünetei, mint a mellkasban érzett nyomás vagy fájdalom, de nők esetében olyan tünetek is megjelenhetnek, amelyekről nem is gondolják, hogy éppen egy szívinfarktus tüneteivel állnak szemben. Ilyen például a gyomorégés vagy az emésztési zavar. A tipikus tünetek közé tartozik még a légszomj, a hányinger, a félelemérzet, a szédülés megjelenése és a hideg verejték is.

A tünetek skáláját színesíti még a kellemetlen érzés és a fájdalom megjelenése mindkét karban, a nyak hátulsó részén, az állkapocsban, de még a gyomorban is.

Néhány nő csak enyhe tüneteket tapasztal, azonban a szívroham akkor is szívroham marad, melynek következménye a szövetelhalás is lehet, de egyéb egészségügyi problémákat is hozhat magával, nem beszélve arról, hogy akár halálos kimenetelű is lehet.

A nők és a szívinfarktus tünetei

A nők ugyan gyakrabban járnak orvoshoz és odafigyelnek arra, hogy részt vegyenek különféle szűrővizsgálatokon, ennek ellenére a szívinfarktus figyelmeztető jeleit gyakran hagyják figyelmen kívül. Vagy azért, mert annyira enyhék a tünetek, hogy nem is gondolják, hogy szívinfarktusról van szó, vagy azért, mert az enyhe tünetekre valamilyen olyan módszert, gyógyszert alkalmaznak, amelytől jobbulást remélnek. A fenti tünetek ismeretében azonban minden hölgy jól teszi, ha nem bagatellizálja el a betegséget, hiszen az időben nyújtott segítség akár életet is menthet.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*