Méhpempő és nyers virágpor.

A propolisszal kapcsolatban is sok kutatás folyt azzal kapcsolatban, hogy használható-e biztonsággal a rák elleni küzdelemben. Egyes feltételezések szerint lassítja a tumor növekedését. A propolisznak számos jól ismert pozitív, terápiás tulajdonsága van, beleértve a hatékony antioxidáns képességét, de antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik, és gyakran használják fájdalomcsillapító, gyulladásgátló tulajdonságai miatt is. A propolisz bevethető baktériumok és vírusok által okozott fertőzések esetén is.

Egy vizsgálatba egereket vontak be, akiknek propoliszkiegészítést adtak. A vizsgálat befejeztével megállapításra került, hogy a tumor fejlődése jelentősen lelassult. Legalábbis a vizsgálatok szerint, amely eredménnyel a tudósok nagyon elégedettek voltak.

Más vizsgálati eredmények szerint a propolisz közvetlenül képes a rákos sejteket elpusztítani, beleértve például a prosztata és a melanoma rákos sejtjeit is.

A propoliszról azt is kimutatták, hogy elnyomja a neurofibromatózisokkal összefüggő tumorok – idegszöveti daganatok – növekedését egy jelátvitel blokkolásával.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A propolisszal kapcsolatban készült egy lista, hogy milyen betegségekre és egészségügyi problémákra javasolható. Többek között használható gyulladásra, fekélyre, herpeszre, szemölcsökre, fülfertőzésre, légúti fertőzésre, influenzára, szürkehályogra és oxidatív stresszre.

A propolisz számos terápiás hatása az immunmodulációs funkcióinak köszönhető. A kutatók úgy vélik, hogy a propolisz ideális adjuváns szer a jövőbeni immunmoduláló vagy rákellenes kezelésekhez.

A méhpempővel kapcsolatban is végeztek ez irányú kutatásokat és a tudósok azt a következtetést vonták le, hogy a méhpempő által védelmet élvezhetünk a rákkal szemben. Egyes feltételezések szerint gyógyítja a leukémiát, míg mások szerint az emberi szervezetet immunissá teszi a rákos megbetegedésekkel szemben.

A méhpempő szinte megfiatalítja a szervezetet. Sikeresen éleszti újjá a károsodott szövetet, illetve növeli az ellenállást a fertőzésekkel és a stresszel szemben. Mindemellett javítja az étvágyat és megszünteti a gyomorpanaszokat. Segít a legyengült immunrendszer regenerálódásában.

A kemoterápia gyakran minden erejét és energiáját elveszi a beteg személynek. A méhpempő rendszeres fogyasztása újra energiával tölti fel a szervezetet.

Mielőtt bárki propolisz- és méhpempőkúrába kezdene, mindenképpen egyeztessen kezelőorvosával!

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*