Migrén kezelése akupunktúrával a fejen lévő meridiánok vonalába szúrt tűkkel.

Az akupunktúrát évezredek óta alkalmazzák a hagyományos kínai orvoslásban, a jin és jang tanán alapszik. A specifikus akupunktúrás pontok kezelése számos fájdalomnál hozhat enyhülést. De mi is pontosan az akupunktúra, és milyen panaszoknál alkalmazható?

Mit értünk akupunktúra alatt?

Az akupunktúra a hagyományos kínai orvostudomány részterülete, és életenergiák létezését feltételezi a testben, amelyek bizonyos hosszanti pályákon, a meridiánokon cirkulálnak. Mivel az életenergiáknak szabályozó hatásuk van a szervezet funkcióira, a zavart energiaáramlás betegségeket vonhat maga után, amely a meridiánok akupunktúrás pontjainak megszúrásával egyenlíthető ki. Szoros rokonságban áll az akupunktúrával az akupresszúra – ennek során tompa nyomást fejtenek ki az akupunktúrás pontokra – és a moxibuszció, amelynél a pontokat melegítik.

Az akupunktúrát már a Krisztus előtti második században is alkalmazták, amit Kínából származó orvosi írások támasztanak alá. Már akkoriban is ismerték a több mint 300 klasszikus akupunktúrás pontot és ezek hatását. Nyugaton az akupunktúra csak a 20. század elején vált ismertté.

Hogyan működik az akupunktúra?

Az akupunktúrás kezelés során, amely rendszerint 20-30 percig tart, a páciens kényelmesen fekszik vagy ül. A tűszúrás előtt a pontokat és környéküket enyhén masszírozzák. Egy kezelés alkalmával általában csak 16 akupunktúrás pontot szúrnak meg.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Mikor alkalmazzák az akupunktúrát?

Mind krónikus fájdalmakat, mind terhességi panaszokat szoktak akupunktúrával kezelni. Az akupunktúra hatékonysága sok esetben jóval magasabb, mint egy hagyományos orvosi kezelésé. Elsősorban hájfájások, migrén és a térdízületi kopás fájdalma enyhíthető kitűnően akupunktúrával. Az akupunktúra fő alkalmazási területeihez tartoznak ezen kívül

 • a légzőrendszer megbetegedései,
 • az alvászavarok,
 • az emésztőrendszeri betegségek,
 • a hörgőasztma,
 • a szem megbetegedései,
 • a neurológiai zavarok,
 • a csont- és izomrendszer betegségei,
 • betegségek a száj területén.

Ehhez a cikkhez 7 hozzászólás

 1. Hargitai Tibor

  A múlt évben arcidegzsába lépett fel nálam, kórházban is voltam emiatt két ízben is, ez év nyarán ismét jelentkezett nálam és ekkor hallottam egy doktornőről, aki akupunktúrával gyógyít. Felkerestem és a harmadik, negyedik kezelés után már egyre kevésbé volt fájdalmam. Mostanra pedig teljesen megszűnt. Köszönöm neki.Tibi

  • Horváth István

   Kedves Tibor! Szeretném elkérni a doktornő nevét és elérhetőségét. Üdv: Horváth István

 2. Székely Julianna

  Az unokámnak a szeme rohamosan romlik, már nagyon sok orvosnál voltunk, de hiába. Örömmel olvasom, hogy a szem betegségeit is gyógyitják akupunktúrával. Kérem aki tudja, hogy Budapesten hol van ilyen kezelésre lehetőség kérem írja meg. Köszönettel: Judit.

 3. A meridiánok amit i.e. 3000 ben egy kínai orvos érzékelt, azok létező energia szálak. A középagyból indulnak ki ezek az energia szálak, átszövik a testet belül körbefogva a szerveket majd az utolsó burkolata a bőrt szövi át majd visszatér minden energia szál a fejbe.

  Azok a pontok amit a kínai gyógyászat tűkkel szurkálva gyógyításra használ, tulajdonképpen a test-energia csatorna pontjai amely a meridián szálakat szinte lefércelik a bőrhöz, és a csatornákon a test-szervekre képes gyógyító hatással lenni, minden szervnek meg van az őt gyógyító test-csatorna pontja.

  De nincs jin és jang ahogy azt tévesen gondolták, de akkor még nem ismerték a csak test-energetikai pályáit, csak egységesen érzékeltek, -amit ma már igen.( EKG, EEG, EMG stb készülékkel vizsgálhatók)

  A meridián energia hálózat egyetlen csak negatív töltésű és ez az élet LÉLEK energiája amelyen születik az érzelmi feszültségű gondolat– ezért lehetséges öngyógyításra használni, a csak gondolatunkat.

 4. Pingback: Tűszúrással a magas vérnyomás ellen | Gyógyszer Nélkül

 5. Pingback: Orvosságok Távol-Keletről | Gyógyszer Nélkül

 6. Pingback: A legjobb házi gyógymódok gyomorégésre | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*