Fiatal lány kézitükörben nézi arcát kinn a természetben. A képen a tükörben látott kép éles, a többi részlet homályos.

Az arcdiagnosztika Wilhelm Heinrich Schüssler és Kurt Hickethier nevéhez fűződik. Nézetük szerint az egyén fizikai és mentális állapota visszatükröződik az arcában. Az arcdiagnosztika az ember fiziognómiai vizsgálatával foglalkozik. Különösen egyszerűen leolvasható az arcról bizonyos ásványi anyagok hiánya.

Folyamatok a szervezetben

Az emberi arc bizonyos színárnyalatokat, különböző fajtájú ragyogást és redőket mutat fel, amelyek mind közölnek valamit a szervezetünk belső történéseiből. A bőr minősége, a ráncok, a felfelé vagy lefelé ívelő szájszeglet és az anyajegyek felvilágosítást adnak az esetleges betegségekről, vagy következtetni engednek a lelki alkatra. Különösen a száj közvetíti környezetünk számára egy nonverbális szinten, hogy mi zajlik bennünk. Az orcák bőre a vegetatív életünkről és az anyagcserénkről beszél, és a szájszeglet ráncai a szívet ellátó erek túlterheltségét jelzik.

Döntő az összkép

Nem az egyes testi jegyek, hanem az összkép bír azonban döntő kifejező erővel. Ezért az alapos diagnózisnak és a helyes interpretációnak van a legnagyobb jelentősége. Az arcdiagnosztika értéke ugyanis annak pontosságában rejlik. Ennek a vizsgálatnak a segítségével lehetőség nyílik egy panasz okait már évekkel a betegség akut kitörése előtt célzottan kezelni. Ezzel visszaadjuk a szervezetnek azt a lehetőséget, hogy az öngyógyító erőinek segítségével regenerálódjon. Az arcdiagnosztika alkalmazási területei sokfélék. Így például idejekorán megállapíthatók olyan betegségek, mint a vérszegénység, a reuma, a bőrbetegségek és az elhízás.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Meg kell tanulni arcot olvasni

Az arc bizonyos régiói meghatározott szerveknek felelnek meg a szervezet belsejében. Ennek megfelelően az orrhegyet a szívhez rendelik hozzá, az orrgyököt az idegrendszerhez, az orr és az orcák a tüdővel, a szív- és keringési rendszerrel állnak kapcsolatban, a két orrcimpa a hörgőknek felel meg, és a haj képviseli a bélbolyhokat. Bizonyos rendellenességek az arcon testi betegségekre engednek következtetni. A táskás és karikás szemek a vese vagy a hólyag zavaraira utalnak, a duzzadt szemhéjak szívproblémákat mutatnak, a duzzadt alsó ajak emésztési problémákat jelez, a duzzadt felső ajak pedig gyomorproblémát sejtet.

Ehhez a cikkhez 5 hozzászólás

 1. Tánczos zoltánné dr

  Nagyon érdekes, s értékes ez a cikk . Örülök , hogy megtaláltam , s elolvastam : Tánczoné dr

 2. horváth zsuzsa

  Nagyon jó ez a cikk, jó lenne részletesebben is olvasni erről. Zs

 3. Veress Jánosné

  Nagyon szívesen olvasnék bővebben és többet az arcdiagnosztikáról. Érdekelne. Örülök, hogy megtaláltam ezt a cikket.

 4. Örülök, hogy rátaláltam erre a cikkre, sok érdekességet találtam benne.

 5. Szeretnék egy könyvet venni acdiagnosztikáról, ki tud egy jó könyvet ajánlani. Martin

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*