fbpx

Az öregedést késleltető áfonya

Áfonya kicsi bambusztálakban.

Az áfonya az egyik legegészségesebb gyümölcs az egész világon. Tápértéke olyan magas, hogy beválasztották a szupertáplálékok sorába. Az áfonya antioxidánsokban gazdag, így eredményesen harcol a káros hatással rendelkező szabad gyökökkel szemben és az oxidatív stresszel is eredményesen képes megküzdeni.

Az áfonya apró bogyói antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, vitaminokkal és esszenciális zsírsavakkal vannak tele, amelyek mind-mind az emberi egészséget szolgálják. Ez az aprócska gyümölcs daganatellenes hatásokkal rendelkezik, de emellett elősegítheti a hosszú élettartamot, jó hatással van az izomfunkciókra, támogatja az agy működését és a szív- és érrendszerre is kedvező hatást gyakorol.

A bőrünkön sok minden lenyomatot hagy. A kor előrehaladtával egyre szaporodnak a ráncok és a bőrünk sem lesz már olyan feszes és kisimult, mint fiatalabb korunkban. A bőr kollagéntermelése is alábbhagy, amelyet pótolhatunk táplálék formájában, illetve ma már rengeteg féle kozmetikai termék van a piacon, amelyek elősegítik a bőrben a kollagéntermelést.

Bőrünk állapotát az is meghatározza, hogy mennyire éltünk fiatalabb korunkban egészséges életmódot. A túlzásba vitt alkoholfogyasztása, a dohányzás károsítja az arc bőrének szerkezetét. Emellett a dohányzás felelőssé tehető a mély ráncok kialakulásáért és az arcbőrt is sárgássá, hamuszürkévé festi.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Arcbőrünk állapotát ronthatja még a környezetszennyezés is, de a stressz is negatív hatást gyakorol a bőr állapotára. Nemhiába javasolják a hozzáértő személyek a pihenés és az alvás fontosságát. Ezek ugyanis relaxáló hatást fejtenek ki és szinte kisimítják az arc kényes bőrét.

Az alvás mellett a táplálkozás is nagyon lényeges. Az áfonya egy nagyon egészséges gyümölcs, amely a bőr állapotát is javítani képes. Többek között az antioxidáns-tartalmának köszönhető ez a pozitív hatása.

Az áfonya képes a bőr károsodásait kijavítani és lassítja az öregedési folyamatok által okozott változásokat. Nem véletlen, hogy ma már egyre több arckrémbe is tesznek természetes növényi kivonatokat – áfonyát is –, hiszen a gyümölcs jó hatással van az erekre, a benne lévő antioxidáns vegyületeknek köszönhetően.

Az áfonya a rosaceás arcbőrrel is csodákat művel. Csökkenti az erek láthatóságát és lehúzza a pirosságot. Természetesen nem a nyers gyümölccsel kell kísérletezni, hanem áfonyatartalmú arcradírt és arcpakolásokat kell az irritált bőrre alkalmazni. Ahhoz, hogy az áfonya mint gyümölcs belsőleg is kifejtse a hatását, hetente több adaggal kell belőle elfogyasztani, de a százszázalékos áfonyalé is nagyon hasznos lehet az emberi szervezet számára.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.