fbpx

Chlorella – az alábecsült mikroalga

Chlorella algát tartalmazó ital, mellette vazi növények, algák.

Tulajdonképpen mi is a chlorella pontosan, és mitől olyan különleges? A chlorella mindenféle szempontból egyedülálló élelmiszer. Méregtelenítő tulajdonsága mellett a mikroalga szinte minden vonatkozásban támogatja az agyunkat és szervezetünket. A chlorella kétségkívül joggal tart igényt az egyik legjobb étrend-kiegészítő címre.

Rendkívül alkalmazkodóképes

A Chlorella vulgaris mikroszkopikus méretű apró és nagyon komplex édesvízi egysejtű. Bár szabad szemmel nem látható, elképzelhetetlen erővel rendelkezik, ami számára a túlélést több mint kétmillió éve lehetővé teszi – életkörülményeinek változásai és minden más megpróbáltatás ellenére. Valószínű ez egy jelentős oka annak, hogy a chlorella annyira érdekes a tudomány számára, hogy ma a legjobban kutatott organizmusokhoz számít. Így azon sem kell csodálkozni, hogy számos tudományos vizsgálat áll rendelkezésre, melyek a chlorella alga számtalan egészségre gyakorolt hatását támasztják alá.

Egy növény sem tartalmaz több klorofillt

Mélyzöld színét a chlorella a rendkívül magas klorofilltartalmának köszönheti, melyet ebben a koncentrációban eddig még semelyik más növénynél sem mértek. A klorofillt a növény „zöld vérének” is nevezik, mivel kémiai szerkezeténél fogva szinte azonos az emberi vér színezőanyagával, a hemoglobinnal. Ezért nincs jobb tápanyag a vérünk számára, mint a klorofill.

Kiváló májvédelem

A példátlan klorofillmennyiség különösen a máj szempontjából rendkívül fontos, mert védi a májsejteket a számos méregtől, ami nap mint nap a szervezetbe kerül. Teljesen mindegy, hogy permetszeres élelmiszerről, penészgombáról, környezeti szennyeződésről vagy más toxikus vegyületről van szó, a klorofill méregtelenít, és gondoskodik róla, hogy ezek a bélrendszeren keresztül kiválasztódjanak.

A chlorella hatásai

A klorofill növeli minden egyes testi sejt védelmét és regenerációs képességét. Így meghosszabbítja azok élettartamát, vagyis az öregedési folyamat érezhetően lelassul. A klorofill ezen felül erősíti a keringést és az emésztőrendszert. Erősen bázikus hatása miatt hozzájárul a kiegyensúlyozott sav-bázis háztartáshoz. Egyéb hatások:

 • Stimulálja a vörös vértestek képződését és hozzájárul a vértisztításhoz.
 • Növeli a vér oxigénhányadát és javítja a sejtlégzést.
 • Aktiválja az anyagcserét.
 • Védi a sejtfalakat a behatoló baktériumok enzimatikus pusztításától.
 • Normalizálja az emésztőnedvek szekrécióját.
 • Támogatja az összes gyógyulási folyamatot.
 • Harmonizáló hatású és elősegíti a belső nyugalmat.
 • Aktiválja a falósejteket és a T-limfocitákat az immunrendszer erősítésére.
 • Hatékonyan képes támogatni a szervezetet a daganatos betegségek elleni küzdelemben.
 • Hozzájárul az egészséges sejtnövekedéshez.
 • Gyorsítja a sejtregenerálódást.
 • Stabilizálja a bélflóra természetes egyensúlyát.
 • Javítja az emlékezőképességet demenciánál.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Tápanyagok

A chlorella alga étrend-kiegészítőként történő szedéséből egészségügyileg valóban mindenki kizárólag csak profitálhat. A chlorella teljes értékű élelmiszer is: kitűnő fehérjeforrás, szabályozza a szénhidrát-anyagcserét, rengeteg ballasztanyagot és több mint 30 zsírsavat tartalmaz. Jelen van benne az összes vízben oldódó (biotin, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B9-, C-vitamin) és zsírban oldódó vitamin is (A-, D-, E-, K-vitamin) természetes kötésben, valamint sok további bioaktív növényi anyag kíséretében. Az ásványi anyagok közül tartalmaz kalciumot, magnéziumot, káliumot és nátriumot, a nyomelemek közül vasat, cinket, mangánt, rezet és szelént. A chlorella ellát bennünket minden tápanyaggal, minden sejtnek erős antioxidatív védelmet nyújt, és ugyanakkor csökkenti a szervezet toxikus terhelését. Ezzel minden követelménynek megfelel a valóban jó egészség helyreállításához.

1 hozzászólás

 1. Nagy tisztelője vagyok a gyógyszernélküli gyógymódoknak, de tanácstalanná váltam, – u.is szivritmuszavar miatt vérhigitót kell szednem.Sok-sok internetes cikk áttanulmányozása után továbbá az orvosi tanácsok arra intenek, hogy véralvadásgátló mellett nem szabad semmit se szedni de még olyat sem ami nem receptköteles, mert felerősithetik, ill. csökkenthetik pl a Xarelto hatását! Egy életünk, egy halálunk és oda a sok jó gyógyszernélküli tanács, mert még a méhpempó is felerősiti a vérhigitó hatását, stb. Tehát mivel mit igen és mivel mit nem? – mert a gyógynövények kölcsönhatásai is nagyon fontosak. Eddigi természetgyógyászat szerint a homeopatias gyógyszerek nem lépnek kölcsönhatásba semmivel és kiderült, hogy vérhigitós probléma esetén ez sem egyértelmü. Ilyen témában szivesen fogadnám válaszukat.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük