fbpx

Hipnoterápiával a boldogságunkat és az egészségünket is visszakaphatjuk

Hipnoterápiát alkalmaz egy hipnotizőr a betegén.

A hipnoterápiával is lehetséges az egészségi állapotot helyreállítani, mégpedig úgy, hogy közben a páciensek az ébrenlét és az álom határán vannak. A gyógyító a hipnoterápiával elősegíti, hogy a betegnek csökkenjenek a panaszai, hiszen a terápiában részt vevő személy egész testében ellazul, így a fájdalmai is jelentős mértékben enyhülnek. Mindemellett a terapeuta feltárja az egyén lelki problémáit vagy a múltban történő eseményeket, amelyek akár testi tüneteket is okozhatnak.

A hipnózis elsősorban egy skót sebész, James Braid nevéhez fűződik. Egy Kalkuttában élő sebész, James Esdaile érzéstelenítésre használta ezt a módszert, persze azóta bebizonyosodott, hogy azért minden fájdalmat ez a módszer sem képes elűzni, így a hipnózissal – mint érzéstelenítési technikával – rövid időn belül felhagytak. Azt azonban több orvos is elismerte, hogy hipnózissal a test és a lélek is megnyugszik és az egyén olyan tudatállapotba sodródik, amely olyan orvosi beavatkozásokat is lehetővé tesznek, amelyeket éber tudatállapotban nem tudnának végrehajtani.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A hipnoterápiával eredményesen kezelhetők a különféle bőrbetegségek, az irritábilisbél-szindróma, a gyomorfekély, a migrén, illetve a szorongás és a stressz okozta kellemetlen tünetek, az asztma, az álmatlanság és még a különböző fóbiáktól is meg lehet szabadulni ennek a módszernek a segítségével. A hipnoterápia alkalmazásával könnyebben le lehet szokni a dohányzásról, de egyéb függőségtől – alkohol, drog – is segíthet megszabadulni.

A hipnoterápia során a terapeuta segítségével felidézhetők a páciens múltbeli emlékei és azok az események, amelyek az életéhez tartoznak, így lehetővé válik a személyes kapcsolatok rendezése, illetve az sem ritka, hogy a kezelést igénybe vevő nagyobb önbizalomra tesz szert.

Lényeges, hogy a terapeuta szakképzett legyen és már az első alkalommal nyerje el a páciens bizalmát, hiszen csak így képes megnyílni az egyén a gyógyítója előtt és feltárni előtte olyan élményeket, eseményeket, érzéseket és emlékeket, amelyeket lehet, hogy még önmaga előtt is szégyell.

Elképzelhető, hogy több alkalomra is szükség lehet, hogy a beteg problémái megoldódjanak. A hipnózis alkalmával a betegnek le kell ülnie, vagy feküdnie, vagyis lényeges, hogy kényelmes pozícióba kerüljön. Majd a terapeuta kialakítja benne a hipnotikus állapotot. Közben a betegnek lehet, hogy egy lassan forgó kerékre, vagy egy fényes tárgyra kell fókuszálnia, amelyek fokozni képesek az álmosságot. A hipnotikus állapotban aztán lehetőség nyílik a múltbeli hibák felismerésére, illetve arra, hogy milyen pozitív viselkedést szükséges a páciensnek folytatnia, hogy az élete rendeződjön, és egy teljesen új irányt vegyen. Egy-egy terápia 30-60 percig is eltarthat. Nem kell tőle tartani, hogy a beteg nem ébred fel. A hipnózis lehetőséget ad arra, hogy a beteg újra visszaszerezze az uralmat önmaga felett, hiszen gyakran az önkontroll elvesztése miatt betegednek meg, vagy megy az életük negatív irányba.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.