fbpx

Különbségek és hasonlóságok: rózsaszínű himalájai és tengeri só

Különféle színű sódarabok kicsi tálban.

Nagyon sokféle só létezik manapság a boltok polcain. Csak kapkodjuk a fejünket és nehezen választunk. Alább a címben szereplő kétféle sóról olvashat hasznos információkat.

A tengeri só természetesen keletkezik, a tenger vizeiből nyerik, és olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz, mint kálium, kalcium és magnézium. Más étkezi sóval ellentétben sokkal hatékonyabb a vérnyomás csökkentésére és a még az egészséges veseműködést is biztosítani tudja. Ha a tengeri só sötétebb árnyalatú, akkor az azt jelentheti, hogy sok szennyeződést tartalmaz és akár még nehézfémek is lehetnek benne.

A himalájai sót a földből bányásszák kézzel. A himalájai só egyes feltételezések szerint sokkal egészségesebb a tengeri sónál is, mivel sokkal több ásványi anyagot tartalmaz annál.

Én egyik só mellett sem teszem le a voksomat. Mindkét sóról olvashat 9 állítást, így döntse el Ön, hogy melyik só mellett dönt végül.

A himalájai só előnyei:

 • Amennyiben rendszeresen használja, úgy növelheti az ásványianyag-bevitelt.
 • Olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint magnézium és kálium, amelyek jó hatással vannak a szív működésére, az izmoknak is szükségük van erre a két ásványi anyagra.
 • A himalájai só csökkenti a légzőszervi problémák– például asztma – során fellépő tüneteket.
 • Ez a só csökkenteni tudja a gyulladást.
 • A himalájai só növeli az inzulinérzékenységet.
 • Hatására javul az érrendszeri egészség.
 • Reggelente egy pohár vízben feloldott csipetnyi só elősegíti, hogy nagyobb energiával kezdje a napot.
 • Ha himalájai sót tesz a vízbe és ebben áztatja a lábát, úgy könnyen megszabadulhat az ízületi fájdalmaktól, mivel a só nemcsak a gyulladást, de a lábduzzanatot is minimalizálja.
 • A himalájai só felhasználásával frissítő arcpermetet is készíthet. Egy spricnis üvegbe öntsön desztillált vizet, adjon hozzá egy teáskanálnyi sót és pár csepp levendula-illóolajat. Rázza fel az üveg tartalmát és már használhatja is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A tengeri só előnyei:

 • Mivel a tengeri só is sok ásványi anyagot tartalmaz, így használatával tápanyagokkal látjuk el a szervezetünket.
 • A tengeri só javítja a bőr barrier funkcióját és csökkenti a bőrgyulladást.
 • Ez a só megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását.
 • Ezzel a sóval lábfürdőt alkalmazva szintén csökkenthetők az ízületi gyulladás tünetei.
 • A tengeri só elősegíti a megfelelő perifériás vérkeringést.
 • A tengeri só hatásos lehet a pikkelysömör megszüntetésében.
 • A tengeri só nemcsak a vérkeringésre, hanem az izomerőre is pozitívan hat.
 • A tengeri só segít fenntartani a kiegyensúlyozott vércukorszintet.
 • A tengeri só segít rendezni a vérnyomást és normális szívverést biztosít.

 1. Dr.Weixl-Várhegyi László

  Egy étkezési sónak meg kell lennie a 97 %-os NaCl tartalomnak, s ezt sem a tengeri sók, sem a himalája sók nem biztosítják. Szervetlen ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek nem hasznosulnak a szervezetben, csak a szerves, kelátos kötésűek. Ilyenek ezekben a sókban nincsenek! A szervetlen ásványi anyagok sajnos lerakódásokat idéznek elő az érrendszerben izületekben. Kálium meg nem kell, mert amúgy is sok a kálium mindenben a sok káliumos műtrágya miatt. ’00 ember vérképevel igazoilom, hogy 100-ból 97 főnek van hyperkalémiája és hyponatrémiája. 2014 októberében 50 tonna himalája sót vonattunk vissza a kereskedelemből, mert nem érte el az NaCl tartalma az 50 %-ot Rádió, tv hírekben is szerepelt a bevonatás ténye. Minden forgalomban lévő konyhasónál fel kellene tüntetni a MSZ számot, mert akkor kötelező meglennie a 97 %-os tartalomnak, ha meg nincs feltüntetve, kötelező lenne ráírni, hogy étkezési célra nem alkalmas. Nagy átverések vannak a sóval és az emberek tudatlanok, s meg lehet őket téveszteni.Papp Lajossal, Lenkeivel Tejfalussyval kevesen vagyunk ahhoz, hogy a tömegeket fel tudjuk megfelelően világosítani. Ez az Önök által közölt információ lakossággyérítő, ezért majd ha nem a földi, akkor földöntúli életükben számot kell adni, s akkor nem szeretnék az ilyen sókat propagálók helyében lenni.

  1. Botyánzki Kázmér

   Talán jó lenne, ha a felsorolt negatív megállapítások után, valami pozitív Na Cl. nevet is olvashatnánk. Így ,semmi értelme a tengeri vagy Himalája-i só elemzésének. Ezzel a felvilágosítással akár az útsózó-homokozó készítményt is használhatjuk, legfeljebb a jobb biznisz eléréséért, a csomagolásra ráírják:97 %. Jó lenne legalább 2-3 márkanevet megemlíteni, s nem kellene a vásárló háziasszonyokat dilema elé állítani.

 2. Simon Józsefné

  Tisztelt Dr.Weixl-Várhegyi László ! Szeretném a véleményét kérdezni az általam használt sókról. Fogyasztom a 99.5% NaCl tartalmú gyógyszerkönyvi tisztaságú sót, az Ön sóját és a jódtartalom miatt a RAPUNZEL Naturkost néven forgalomban lévő bio terméket a jódtartalmú tengeri sót algával . Tisztelettel : Simon Józsefné

 3. Bursné Csaba Irén

  A gyógyszerárban lehet tiszta nátriumkloridot kapni. Tavaly 500 Ft volt 1 kg.Legalábbis Veszprémben. De olyan is volt, hogy vissza kellett érte menni, mert megrendelés kellett hozzá. Egy próbát mindenképpen megér, mert, ha egyik gyógyszertárban nincs, vagy nem adnak, másikban kapható. Aztán azt nem káliumozták össze.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.