fbpx

Megfázás és köhögés elleni küzdelem egyszerű, otthoni módszerekkel

4 üvegben különböző színű zöldséglevek, körülötte zöldségekkel

A megfázást nem mindig kerülhetjük el, azonban ha megbetegszünk, akkor sok olyan otthoni módszer áll a rendelkezésünkre, amely lehetővé teszi, hogy sokkal hamarabb kilábaljunk a betegségből és újra olyan hatékonyan végezhessünk a munkánkat, mint ahogyan korábban tettük.

Amennyiben megfáztunk, akkor a friss zöldségekből préselt lé nagyon sokat segíthet a tüneteink csökkentésében és a betegség gyorsabb lefolyásának előmozdításában. A frissen facsart és préselt zöldség- és gyümölcslevek nagyon hasznosak lehetnek influenza és megfázás esetén, ugyanis nagyon sok antioxidánst tartalmaznak.

Betegség esetén a legjobb, amit ehetünk nem más, mint egy tányér forró húsleves. A húslevesben, a csontlevesben vagy az erőlevesben ugyanis olyan tápanyagok vannak, amelyek fokozzák az immunitást és felgyorsítják a gyógyulási folyamatokat.

Az immunitás fokozásában a fokhagyma is verhetetlen, hiszen a kénvegyületei megkönnyítik a gyógyulást, akár influenzáról, akár megfázásról van szó.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A gyömbérről sokan csak azt tudják, hogy az egyik leghatékonyabb hányáscsillapító. Azonban ez a csípős-fűszeres ízű gyógynövény másban is a segítségünkre lehet, ha megfáztunk vagy influenzásak lettünk. A gyógynövény ugyanis nagyon jól csökkenti a gyulladást, ezért a gyógyulási folyamatot is fel tudja gyorsítani megfázás és influenza esetén.

Betegen a legjobb, amit csak tehetünk, ha forró gyógyteát kortyolgatunk. A forró tea meleg gőzének a belélegzése is nagyon sok tüneten enyhíthet, mint például az orrfolyás vagy a nehézlégzés, maga a tea pedig megnyugtatja a torkot és elősegíti, hogy hamarabb erőre kapjunk. A tea antioxidánsai segítenek az immunitás fokozásában. Ha pedig szeretnénk a tea antibakteriális hatását fokozni, adjunk hozzá mézet is. A méz ezen kívül bevonja a torkot és enyhíti a torok fájdalmát is.

Télen vagy ősszel ha szeretnénk elkerülni a betegségeket, akkor nincs más dolgunk, mint sok-sok narancsot és más citrusféléket fogyasztani. A narancs nemcsak C-vitaminban, hanem citrus bioflavonoidokban is gazdag, amelyek szintén nagyszerű antioxidánsok és nagyon jó immunitásfokozók is.

 1. Kedves Olvasók!
  Köhögés, hurut esetén, ha még nem ismernék, próbálják ki a száraz vörös- és lila hagyma külső lefejtett héjának leforrázásával készült teát. Nekem kiválóan segített. Kíméletesen hat, nem okozott fullasztó felköhögést. Ha valaki nem szereti az ízét lehet más filteres teával keverni.
  Jó egészséget, gyors gyógyulást, üdvözlettel:Gábor

 2. Forró teát inni, forró levest enni biztosan nem egészséges. Leforrázza a szájnyálkahártyát, a torkot, a kezünkre sem öntünk forró vizet, akkor a szánkba miért?
  A forró tea tönkreteszi a méz értékeit.

 3. Szuhay Péter

  Orrüregünkben jó nagy felületű nyálkahártya van. Ezzel érdemes kicsit többet törődni. Az egyik, hogy párásítsuk a hálószobát, ne száradjon ki az orrunk-garatunk reggelre. A másik, hogy próbáljuk ki az orrmosást. Erre lehet készen kapni készüléket, meg feloldandó szert is. Én ezt még nem, csak a legegyszerűbb módját próbáltam: tenyerembe engedett langyos vizet szippantok fel. Lehet, hogy gusztustalan, mert már folyik is vissza a mosdóba és először kellemetlen is, de a végredemény jó. Ha sózótt langyos vízzel próbáljuk, lehet, hogy jobb érzés. A harmadik orr-karbantartó gyakorlat a forró teás lábosba való kiadós beleszagolás. Óvatosan kezdjük, tényleg ne érezzük bent forrónak. A lecsapódó gőz ott helyben öli a vírusokat és divatos szóval élve hidratáltunk is.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük