Kékeszöld színű magnéziumrabletták.

A migrén egy komoly betegség. Ezt csak az a személy tudja igazán, aki migrénben szenved. Ehhez a betegséghez nem csupán a rossz hangulat és a fejfájás társul, hanem egyéb kellemetlen kísérőtünetei is lehetnek. A migrén sajnos hang- és fényérzékenységgel is társul. Amennyiben valaki migrénben szenved és nem szeretne gyógyszereket szedni, úgy mindenképpen meg kel fontolnia a természetes módszerek alkalmazását, amelyek sokat segíthetnek a migrénes epizódok megelőzésében.

A migrén és az életmód

Az, aki gyakran szenved migréntől, a legjobb, ha életmódot vált, hiszen már ez is sokat segíthet a migrén gyakoriságának csökkentésében. A rendszeres étkezés, az egészséges táplálkozás, a testmozgás, a napi 7-8 óra pihentető alvás, az alkohol- és a koffeinbevitel csökkentése vagy akár ezek kiiktatása is csökkentheti a rohamok megjelenését.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A migrén és a stressz

A migrénben szenvedő betegek gyakran számolnak be arról, hogy a migrénes epizódok gyakran jelentkeznek valamilyen stresszes eseményt követően. A stressz megelőzésére és annak hatékony kezelésére rengeteg módszer létezik. Mindenkinek meg kell találnia a legmegfelelőbbet. A stressz kezelésére nagyon jó módszer a meditáció, a testmozgás, a hipnózis, a biofeedback és a jóga.

A tápanyagok és a migrén

A tápanyagok is sokat segíthetnek, hogy elkerüljük az erős migrénes rohamokat. A migrénes betegek szervezetében mindig alacsonyabb a magnéziumszint, pedig ez az ásványi anyag sokat segíthet az idegrendszer megfelelő működésében.

A melatonin nemcsak a migrénes rohamok megelőzésében lehet hatékony, hanem a megfelelő alvást is biztosítja, így duplán is hasznos, hiszen aki migrénben szenved, fontos, hogy pihentető legyen az alvása. Vitaminok közül pedig a B2-vitamin lehet a migrénes személyek segítségére.

A migrén és akupunktúra

A rendszeresen végzett akupunktúrás kezelés is csökkentheti a migrénes rohamok gyakoriságát, de tanulmányok szerint a migrén esetén jelentkező erős fejfájás csökkentésében és megszüntetésében is sokat segíthet.

A migrénes rohamok megelőzésében a gyógyszerek is segíthetnek, de miért ne próbálna először az életmódján változtatni? Lehet, hogy már ez a lépés is segíthet a probléma megszüntetésében.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*