fbpx

Szüntessük meg a hasi zsírt egyszerű módszerekkel!

Túlsúlyos férfi és nő szobakerékpároznak egymás mellett, mögöttük ablakok, szemben velük áll egy férfi.

A hasi zsír vagy más néven zsigeri zsír nagy veszélyeket hordoz magában. Szerepe van a metabolikus szindróma kialakulásában, amely magában hordozza a magas koleszterinszintet, a magas vércukorszintet, a magas vérnyomást és az elhízás kockázatait és összes rizikótényezőjét. Ha fogyni szeretnénk, mindig arra törekedjünk elsősorban, hogy a hasi zsírt, a nagy hasat szüntessük meg, mert a legtöbb betegség éppen emiatt alakul ki. Mutatjuk is, milyen veszélyei vannak a hasi zsírnak és mit is tehetünk ellene.

A hasi zsír súlyos egészségi problémákat generálhat. Nemcsak azt, hogy nagyobb lesz az ideálisnál a súlyunk és a BMI-indexünk, hanem más egészségügyi gondunk is lehet, amennyiben sok zsírsejt halmozódik fel a hasi részen. Milyen betegségekkel kell számolnunk? Ilyen a cukorbetegség, a zsírmájbetegség, a szívbetegség, a magas koleszterinszint, a hasnyálmirigy-problémák és a mellrák.

Ahhoz, hogy megszabaduljunk a hasi zsírtól, mindenképpen mozognunk kell legalább napi egy órát. Nem kell intenzív edzésekre gondolni, elegendő, ha sokat sétálunk, gyalogolunk, szobakerékpározunk vagy úszunk. Válasszunk olyan sportot, amelyet élvezettel végzünk, és amelyet nem ununk meg.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Egyes kiegészítők is segíthetnek a hasi zsír csökkentésében, ilyen lehet például az almaecet, amely oly módon segít csökkenteni a zsigeri zsírt, hogy felpörgeti, felgyorsítja kicsit az anyagcserét.

A hasi zsír csökkentésében a zöld tea is a segítségünkre lehet. A zöld tea nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat – ilyenek a katekinek –, amelyek eredményesen veszik fel a harcot a zsigeri zsírok ellen.

A halolaj is segíthet a nagyobb has problémáján, nem mellesleg csökkenti a trigliceridszintet is, amely szintén magas szokott lenni azoknál a személyeknél, akiknek kicsit nagyobb a hasuk.

A növekvő hasi zsír a csontok egészségére is károsan hat. Minél nagyobb az úgynevezett zsigeri zsír, annál törékenyebbek és gyengébbek lesznek a csontok. Nőkkel kapcsolatban is végeztek kutatásokat. Megállapításra került, hogy azok a nők vannak jobban kitéve a csontritkulás kockázatainak, akiknek a kelleténél nagyobb a hasunk, azaz akiknél több zsírsejt halmozódik fel a has környékén.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük