fbpx

Természetes csonterősítő: arugula saláta

Arugula saláta levelei egy bambusztálban.

Az arugula saláta egészségügyi előnyei közé tartozik a testsúlycsökkenés, a rák kockázatának csökkenése, az egészséges csontok és a jobb látás. Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, pozitív hatással van a bőrre. Segít az agy megerősítésében, az anyagcsere-funkciók javításában, az ásványi abszorpcióban és az immunrendszer megerősítésében.

Az arugula egy leveles zöld növény, amely vitaminokkal, antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal van töltve. Ez egy jó választás, ha valaki egészséges étrendet szeretne magának kialakítani, hiszen még az elmét is tisztán tartja és segít a koncentrációban. Sok folsavat és antioxidánst tartalmaz. Van benne A-, C- és K-vitamin, amelyek mind-mind részt vesznek a szabad gyökök elleni küzdelemben.

Az arugula olyan fitokemikáliákat is tartalmaz, amelyek szerepet játszanak a rákos megbetegedések megelőzésében. Mindent összevetve az arugula saláta alacsony kalóriatartalommal bíró, tápanyagokban gazdag zöldségnövény.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az arugula az antioxidánsok kiváló forrása, amelyek nagymértékben növelhetik az ember ORAC-értékét (az adott élelmiszer szabadgyök-elnyelő képességét jelöli), amely az antioxidáns-szint mérésére szolgál. Az antioxidánsok képesek fenntartani az enzimreakciók egészséges egyensúlyát a sejtekben, miközben aktívan keresik és pusztítják el a betegségeket okozó szabad gyököket. Az immunrendszer is hálás lesz ezért a segítségért, hiszen védelmet jelenthetnek az olyan betegségekkel szemben, mint a daganat, a szívbetegség vagy az idő előtti öregedés.

A K-vitamin gyulladásgátló hatással rendelkezik. Stimulálja az oszteotróp aktivitást a sejtekben, ami elősegíti a csontképződést. Az idegsejtek fokozatos degradálódását Alzheimer-kórban például a K-vitamin bevitelének növekedésével lassítani tudja.

Az arugula csak kevés oxalátot tartalmaz, amely elősegíti, hogy több ásványi anyag hasznosuljon a szervezetben, és ez már önmagában is egy erős támogató rendszert jelent a csontok egészségének fenntartásának szempontjából.

Az arugulában lévő vitaminok és ásványi anyagok segítenek megerősíteni az immunrendszert, illetve győzedelmes csatákat vívnak a szervezetben kialakuló gyulladásokkal szemben.

A salátában B-vitamin-komplex is megtalálható, amely részt vesz az anyagcsere-folyamatokban, támogatja a különböző sejtek tevékenységét, beleértve az energiatermelést, a zsírszintézist, a vörösvérsejt termelést és számos más folyamatot, amely a sejtek egészségét biztosítja.

  1. Csiki Györgyné

    Szeretném megkérdezni, hogy az arugula salátát hol lehet beszerezni, mert erről még nem is hallottam. A fotót nézve hasonlít a nálunk is kapható rukkola salátához, de biztos hogy nem azonos azzal. Nagy szükségem lenne rá, több okból is. Kérem, írják meg, hol kapható?
    Várom válaszukat.
    Csiki Györgyné

  2. ÉN IS EZT GYANÍTOTTAM!! DE MIÉRT NEM JÓ A RUKKOLA ELNEVEZÉS??ÉN VETTEM MÉR VETŐMAGOT, DE OTT IS A RUKKOLA SZEREPEL!!!!

    1. Mindkét elnevezés ugyanolyan jó. Igazából a magyar neve borsmustár, az összes többi idegen elnevezés.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük