fbpx

A bioélelmiszerek csökkentik a rák kockázatát?

Bioélelmiszerek: organikus gyümölcsök és zöldségek, középen BIO felirattal.

Egy közelmúltban végzett franciaországi kutatás arra világít rá, hogy a mérgező vegyületektől mentes biotáplálkozás segíthet a rákos megbetegedés elkerülésében.

A rákos betegség kialakulásának lehet ugyan genetikai háttere, azonban a daganatos megbetegedés kockázatának csökkentése nagymértékben megvalósítható a jó életmód megválasztása révén. Mit is jelent a jó, a megfelelő életmód? A dohányzás abbahagyása, az ideális testsúly elérése, a túlzott napozás és ezzel együtt a leégés elkerülése, a rendszeres testmozgás, ha szükséges, akkor táplálékkiegészítés, illetve a pozitív szemléletmód elősegíthetik a krónikus betegségek elkerülését.

Azonban a legújabb kutatások a biotáplálékok értékét is kiemelik. Egy kutatás során megállapításra került, hogy leginkább azokat a személyeket kerülhetik el a rákos megbetegedések, akik olyan táplálékokat fogyasztanak, amelyeket nem kezeltek semmilyen vegyi mérgező anyaggal.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kutatók szilárdan hisznek abban, hogy a vegyi anyagok jelenléte avagy hiánya a legfontosabb tényező az ökológiai gyümölcsök és zöldségek védő, egészséget fokozó hatása szempontjából. Az organikus termékek hatékony módszert kínálnak arra, hogy minimalizálják a nemkívánatos mérgeknek való kitettséget. A kutatók egy vizsgálat során arra a szomorú vizsgálati eredményre jutottak, hogy tíz emberből legalább nyolcnak valamilyen mérgező anyag van a vérében, illetve a vizeletében. Ez arra utal, hogy valamilyen peszticiddel szennyezett táplálékot vett magához. A leggyakoribb betegségek, amelyeket a peszticidek okozhatnak: mellrák, prosztatarák, bőrrák, vastagbélrák, Non-Hodgkin limfóma és más limfómák voltak.

Sajnos azonban a bioélelmiszerek fogyasztása nem pusztán csak elhatározás kérdése. A kutatók ez irányban is végeztek felméréséket. Megállapították, hogy organikus élelmiszereket legfőképpen azok fogyasztanak, akik magasabb jövedelemmel rendelkeznek. Ennek függvényében az iskolai hátteret is vizsgálták. Ezek az emberek magasan iskolázottak voltak és a többségük egyáltalán soha sem dohányzott.

A vegyi anyagokkal kezelt élelmiszerek fogyasztása számos más betegséget is előidézhet. Hatással lehet a termékenységre, csecsemőknél fejlődési rendellenességet okozhat, csökkenti a pozitív bélbaktériumok jelenlétét és genetikai sejtkárosodást is okozhat.

Aki teheti, tehát van saját kertje, ne hagyja parlagon, termesszen saját maga zöldségeket és gyümölcsöket, így biztos lehet benne, hogy olyan táplálékokat vesz magához, amelyek nem szennyezettek.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük