fbpx

A chilipaprika és a hosszú élet

Chilipaprika és őrölt formája.

Ki ne vágyna hosszú és egészséges életre? A természetben nagyon sok olyan gyógynövény és fűszer megtalálható, amelyek elősegíthetik, hogy hosszú ideig egészségesek maradjunk, így hosszabb ideig is éljünk, szemben azokkal, akik fittyet hánynak az egészséges életmódra. Az egyik ilyen természeti csoda a chilipaprika.

A chilipaprika ereje

A chilipaprika valóban egy erős fűszer, de nemcsak ebben rejlik az ereje, hanem a benne lévő kapszaicinnek is köszönheti a hatékonyságát és az egészségre gyakorolt pozitív hatását.

Miért olyan egészséges a chilipaprika?

Többek között azért, mert értékes tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal van tele. Megtalálható benne a C-vitamin, a B6-vitamin, a K1-vitamin és az A-vitamin, illetve a kálium és az olyan növényi vegyületek, mint a kapszaicin és a lutein. Ezek a tápanyagok pedig mind-mind hozzájárulnak az egészséges szív- és érrendszer fenntartásához.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Egy kis információ a kapszaicin vegyületről

A chilipaprika tehát nagyon gazdag egy kapszaicin nevű, olyan bioaktív vegyületben, amely nemcsak gyulladásgátló hatással rendelkezik, de akár még a krónikus betegségek kellemetlen tüneteit is csökkenteni tudja. Gondoljunk csak az izomfájdalomra, amelyet ez a paprika hatékonyan tud csökkenteni.

A kapszaicinnel kapcsolatban számtalan kutatást végeztek. Megállapításra került, hogy fokozza a zsírégetést és ezáltal a fogyást is beindítja. Márpedig a fogyás azért is nagyon hasznos, mivel ez számos betegségtől óvhat meg bennünket. A súlytöbblet többek között cukorbetegséget, szív- és érrendszeri betegséget is okozhat.

A kapszaicin gyulladáscsökkentő hatása miatt csökkentheti a krónikus betegségek, így a daganatos betegségek kialakulásának a kockázatát. Mindemellett segíthet a cukorbetegség kezelésében és a vércukorszint javításában is. Továbbá kiemelkedő a fájdalomcsillapító hatása is.

Tabletta, kapszula, por és krém formájában is kapható

Ma már számtalan változatban kapható chilipaprika vagy kapszaicin. Krém formájában használva nagyon hatásos lehet izomfájdalmak csillapítására, míg a kapszula formája akár a fogyást is elősegítheti. Akár vízben is el lehet keverni egy kevés a chilipaprikaport és úgy elfogyasztani. Ha gyógyszert szed, a chilipaprika fogyasztása előtt tanácsos a kezelőorvosa véleményét kikérni!

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük