fbpx

A férfiaknak több pihenésre van szükségük, mint a nőknek

Tengerparton egy piros bőrkanapén fiatal férfi fekszik.

A címben szereplő mondatot nem én állítom, hanem tudományos kutatások igazolják, hogy bizony a férfiaknak jóval több pihenésre van szükségük, mint a nőknek. A kutatások szerint ennek az a magyarázata, hogy a férfiak többsége kemény fizikai munkát végez, ami miatt testileg-lelkileg fáradtak és kimerültek lesznek. Cikkünkben most a férfiaknak adunk tippeket, akik egész életükben mindig is fizikai munkát végeztek. Azoknak a férfiaknak, akik korán indulnak dolgozni és csak késő éjjel érnek haza, akik nem ismerik a szabadidő fogalmát, mert egész életükben a családjukért, a jobb megélhetésért dolgoztak.

Uraim, itt az ideje egy kis pihenésnek! Adják meg a testüknek és a lelküknek, amire szükségük van, hiszen egy életük van, és bármennyire is fontos a munka, hiszen meg kell élni valamiből, mégis azt kell mondanom, hogy a pihenés éppen olyan fontos az életben. Nem beszélve arról, hogy a feleségüknek és a gyerekeiknek szüksége van Önökre, de az unokáik is egy boldog, kiegyensúlyozott nagypapára vágynak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az egyik legfontosabb lépés, hogy tűzze ki azt a napot, amikor egyáltalán nem dolgozik. Egy héten legalább legyen egy olyan napja, amikor semmilyen munkát nem végez, esetleg csak tesz-vesz az otthonában, a ház körül, ami jól esik és örömmel tölti el. Az agyának és a testének szüksége van pihenésre, hiszen csak ebben az esetben tud maximálisan regenerálódni.

A lehető legjobb megoldás a stressz ellen, ha elmegy szaunázni, úszni vagy időpontot kér egy remek masszázsra. Ez utóbbi nemcsak a testet, de a lelket is kisimítja.

Nagyon lényeges, hogy bizonyos időközönként elmenjen nyaralni a családdal vagy kapcsolódjon ki a barátokkal. Szervezzenek biciklitúrákat vagy horgásszanak együtt. Nem lehet mindig csak a munkának élni. A barátoknak is kiemelt időt és figyelmet kell szentelnünk, hiszen a szociális kapcsolatok ápolása is jó hatással vannak az egészségünkre, és amíg velük töltjük az időt, addig sem dolgozunk.

A sok munka kizsigereli az embert. Ezért nem mindegy, hogy a munkával töltött órák alatt mivel tápláljuk a testünket. Az egészséges táplálkozás és az étrend-kiegészítők fogyasztása kiemelten fontos minden embernek, különösen azoknak, akik kemény fizikai munkát végeznek.

Amennyiben nem pihenünk eleget, úgy nemcsak a testünket zsigereljük ki, de az idegrendszerünk sem lesz a legjobb állapotban. Azok a férfiak, akik sokat dolgoznak, voltaképpen folyamatosan stressz alatt tartják a szervezetüket. Ha ehhez még hozzávesszük a kevés alvást, akkor borítékolható, hogy a stressz egy idő után tartóssá válik, ami sokféle betegség kialakulásához vezethet. Leginkább az olyan krónikus betegségeknek alapozhat meg, mint például a szív- és érrendszeri betegségek vagy a diabétesz, de a magas vérnyomás, a metabolikus szindróma és az elhízás kialakulásának kockázata is nagyobb lehet.

Végül, de nem utolsósorban a rendszeres testmozgást sem szabad elhanyagolni. A fizikai munka fárasztó, stresszes és megviseli az embert testileg és lelkileg egyaránt. Ezért is van szükség valamilyen sporttevékenységre, ami másfajta mozgásformát ígér, mint maga a munka, hogy a test olyan izmai is át legyenek mozgatva, amelyek munka közben nem dolgoznak annyira. Az egészségünket szolgálja, ha heti egyszer legalább biciklizünk, elmegyünk kajakozni, hétvégente eljárunk úszni vagy esténként futunk a barátainkkal.

Meg kell találnunk az arany középutat, hiszen a munka nem minden. Egy életünk van, rajtunk múlik, hogy mennyire figyelünk oda a testi, a lelki és a szellemi egészségünkre.

1 hozzászólás

  1. Szuhay Péter

    Akik szellemi munkások, vagyis napi 8 órát ülnek, szerintem minden nap kell, hogy ellensúlyozzák ezt valami fizikai aktivitással. Nem saját ötletem volt, de bevált: estefelé 8 km gyaloglás, ez kicsit kevesebb, mint két óra. Még pestieknek is bevállalható, én járok a Népligetben, a Duna parton, a belvárosban, stb…

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.