Eg csésze tea az ágyban, mellette méz, szürke meleg takaró, jegyzetfüzet, toll.

A forró tea segít bennünket melegen tartani a nagy hidegben, de a torokfájást is enyhítheti. Kora reggel fogyasztva energiát szolgáltat, míg délután és este segít ellazítani. Azonban a legújabb kutatások szerint a forró tea fogyasztása veszélyeket is hordozhat magában.

Természetesen a teák egészségesek, a kutatás csak azt sugallja, hogy túlságosan forrón nem szabad azokat fogyasztani. Sok tea valóban nagyon jót tesz az egészségnek, hiszen polifenolokkal vannak teli, amelyek antioxidáns hatásokkal rendelkeznek.

Egyes tudósok úgy vélik, hogy a forró tea fogyasztása korrelál a nyelőcsőrák kialakulásával. A forró tea azon személyek esetében okozhat rákot elsősorban, akik emellett még dohányoznak és alkoholt is isznak, azaz nem törődnek az egészségükkel egyébként sem.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ezzel kapcsolatban Kínában végeztek kutatásokat. Köztudott, hogy Kínában fogyasztják a legtöbb teát és a nyelőcsőrák aránya is itt a legmagasabb. Ezek a kutatások is azt állapították meg, hogy a forró tea is veszélyeket hordozhat magában, de főleg azokat fenyegeti leginkább ez, akik emellett dohányoznak és mértéktelenül alkoholt is fogyasztanak. Ezek között az emberek között ötször nagyobb eséllyel alakul ki rákos megbetegedés, mint akik csak dohányoznak, csak alkoholt fogyasztanak vagy csak forró teát isznak rendszeresen.

Tehát nem maga a tea jelent veszélyt a főleg dohányzó és alkoholt fogyasztó személyekre, hanem a tény, hogy az italt forrón fogyasztják, ugyanis ez sérülést okoz a nyelőcsövön, amelyet csak fokoznak az alkoholban és a dohányban található káros vegyületek. A gyulladást keltő vegyületek ugyanis a nyelőcsövet újra és újra irritációnak teszi ki.

Mivel azoknál az embereknél, akik csak forró teát fogyasztottak rendszeresen, nem volt szignifikánsan magasabb a nyelőcsőrák okozta halálozás, így a betegség elkerülésének érdekében elsősorban a dohányzásról kell leszokni és az alkoholtartalmú italok fogyasztásánál kell a mértéket betartani. Mert önmagában a teafogyasztás nagyon is egészséges. Gondoljunk csak a zöld teára, amely antioxidáns vegyületekkel van teli, ami a rákos megbetegedésekkel szemben nagyon is eredményesen képes a harcot felvenni.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*